Thursday, April 8, 2010

Makan di hulu

Entry makan2.. even aku puasa sekalipun ini tidak bermakna tak bleh publish

Selasa, pegi buat soal selidik pasal anugerah tuttt (rahsia) jabatan ke hulu selangor.. ada yang tak tau hulu selangor tu area mana? kat kuala kubu baharu la uols.. aku pon tatau jalan ke sana.. kalo drive sendiri konpem failed.. so aku dan za pegi ngan driver sebab jauh.. lebih kurang 170 km daripada shah alam nie..

Sampai aje terus settlekan keja dulu..

gambar candid diambil oleh en blek a.k.a driver opis kitorang..tq

pastu kami dibelanja makan... makanan yang simple tapi sedap! ai like it!!

ayam masak kicap terbaek punyo

sayo lemak kobis selemak-lemaknye

ai tak sangka dorang kat hulu sane prepare sebaik ini.. terima kasih yer tuan tanah :P

lepas makan2 dan keje dah settle sume kami sempat menyinggah umah nurul.. dia berpantang kat sana.. za nak tengok sangat baby dia..

weols sampai baby ngah zzzzzzz tido manjang hikhik biase la baby kan

akhirnya dapat jugak snap pic baby bukak mate.. kiuttt nye

ooo lupe nak bagi tau baby nie dah diberi nama.. Nur Afifah Awadah.. makna nama tu acik tatau tanye mak dia hihi

za memang tak sesabo nak jumpa ngan baby afifah nie sebab tu ler dia sanggup angkat si kecik nie daripada katil.. feelling nak baby sendiri la tu.. cepat2 ler kawen :)

oleh kerana weols sampai time makan tengah hari so dorang hidangkan makanan untuk kami.. nak tolak tak sampai hati.. so makan lah sket.. jamah2 orang tua2 kate.. walaupun perut dah sengkak time tu kan..

"rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari"

tak gitu uols?
terima kasih kepada nurul dan family

5 comments:

hajarus said...

betul la k.illa walau simple nampak sedap la menu tu... tambah2 ayam masak kicap tu.. nyam.. nyam...

alololo tomeynyer baby afifah...

JIVEBUMZ said...

hajarus,
sebab simple tu ler yg buat akak bertambah2 huhu kansel diet akak taw!

ChiLaBaey's said...

Kuala Kubu Bahru tu kampung bapa saya... Dulu kecik2 selalulah pusing pekan KKB tu... Yang best sekali kalau mandi sungai, sejuk giler... Sekarang dah jadi Dam besar dah... Rindulah kat KKB.... :(

'ainrahimin said...

tak pernah smpai sana...

suke ah tgk kegebukan lauk ayam masak kicap tu...boleh rase kesedapan dan kemasinan kicap tu bersatu ngan ayam...musti sodap...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hoho..comel tol tgk gelagat lelaki2 itu tgk baby..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site