Thursday, April 22, 2010

First time menjaga sofea

Semalam first time aku jadi bibik... jaga si kecik sofea.. akak aku teringin nak g makan2 kat restoren ape tah kat PJ nun so dia mintak tolong aku amek anak2 dia daripada sekolah dan umah pengasuh..

sebagai mak sedara yang baik ati lagik penyayang dah menjadi tanggungjawab aku untuk memastikan dorang di amek tepat pada masanya..cewah padahal terlambat jugak.. jalan jem punya pasal!

waktu sampai kat umah umah pengasuh sofea sedang tido... sian dia kene bangun daripada tido yang enak tu..



nasib baik kakak fatin pandai dukung sofea.. kalo idak jenuh aku nak pegang cemana nak drive lagi.. tak ke haru gak tu..

panik jugak drive bawak budak kecik kat blakang tanpa mak dia.. riso takut ape2 hal.. nangeh nak susu ke hapa ker..

seb baik sofea tak de bunyi2 baik jer... bagus2 sofea budak baik nie! hii

sampai umah sah maghrib.. sofea nanges2 jap.. aku ingat dia laporr bagi ler susu mama dia yang kat dalam peti ais tu... panaskan dulu rendam dalam air panas..

sekali dia tak nak isap... dia tolak2 puting susu tu.. aiyaaa aku panik sekejap woo... dia nangeh pulak huuuuu

pastu tatau nak buat ape aku masukkan sofea dalam buai.. haaaa jap jer letak2 ayunkan buai tu terus zzzzzzzzzzzzzz

senang jer jaga budak rupanya haha... nangeh jer kasi susu.. tak mau susu kasi tido....


tak pon dia beyak!

sebelum nie tak pernah basuh beyak sofea.. tapi malam tadi maka terpaksalah... ala senang jer.. budak kecik beyak wangi ape..

ehem2 sape kate ai tak reti basuh beyak sofea? ai dah pandai tau!

amacam sofea suke tak m long jage? hihi macam dia paham

apo2 jelah sofea.. yang penting m long sayangg sofea... muaahhhh muaahh



haha ade ker yang nak jeles pasni sebab aku sayang sofea lebih2 :P

7 comments:

honeysour's blog said...

mak long kene sayang dani jugak..huhu

JIVEBUMZ said...

honeysour,
alololo bile dapat peluk dani plak nie?? hihi

ChiLaBaey's said...

Ada sesuatu di blog saya... Check it out....!!!

Nazz@Purple said...

Bagu2..praktis baik2..sok dh kwin senangkan..=)

JIVEBUMZ said...

chilabaey's,
ada ape tu?? ok ok nak terjah

nazz,
ohohoo insyallah

ElyaElmo said...

bolatnyee mataaa :D

JIVEBUMZ said...

elyaelmo,
aah mate dia mmg boolaattt taw

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site