Saturday, April 10, 2010

NURAARIN: CONTEST PERTUNANGAN TERINDAH

Aku dah lama gilerr tak join contest.. tetiba rasa nak try contest anjuran NURAARIN BLOG.. nampak macam menarik jom kita cuba nasib.. mana tau kalo2 ade rezeki nak kawen nanti ker kan :P

Contest nie terbuka kepada yang telah bertunang dan telah berkahwin... so aku join kategori yang dah bertunang la yer...




1. Apakah Tema perkahwinan/pertunangan anda.


COKLAT GOLD
Aku pilih kaler coklat gold sebab kaler nie nampak mewah.. sejuk dan COOL mata memandang hikhik


2. Hadiah kahwin/tunang paling istimewa dan kenapa?


OF KOS LER CINCIN TUNANG

Cincin tunang nie aku dan en bob yang pilih sama2.. cincin nie ada kenangannya..haha kalo ingat2 balik rasa nak gelak guling2.. ok meh cite cket pasal cincin nie.. Cincin nie kami beli dekat jusco setiawangsa.. time wat survey cincin nie aku first time tengok jer dah terbekenan.. terus suh en bob beli cincin nie.. lepas beli en bob kate dia sebenarnya nak tengok2 dulu kedai emas yang lain2.. tapi aku dah terbekenan plak.. bila dia cakap cam gitu aku plak yang terasa... trus kuar air mate nie.. meleleh-leleh! apo daaa mula lah pikir mengarut2.. pada hal en bob saje jer cakap macam tu.. aku plak jenis cepat sensitif.. dan dan tu sentapppp beb


after pujuk2 aku dah cool balik.. en bob sarungkan cincin tunang tu malam tu jugak.. dapat ler pakai sekejap sebelum pulangkan balik pada dia.. merasa ler pakai cincin tunang terlebih awal haha


3. Apakah Door gift/hadiah untuk tetamu? (yg bertunang boleh skip soalan ini, tapi kalau ada lagi bagus)

Alamak door gift aku tak de buat lah... tapi makanan enak yang disediakan oleh akak aku dan orang2 kampung itulah hadiah yang paling bermakna untuk tetamu yang datang..
4. Hantaran perkahwinan/Pertunangan yang paling anda suka?
Semua hantaran daripada pihak perempuan dan lelaki aku suka! Coklat gold VS Pepel.. Ai like it!!
5. Ceritakan 3 Pengalaman manis sebelum/semasa/selepas majlis berlangsung?
Pengalaman manis sebelum bertunang adalah semasa aku membuat persiapan barang2 hantaran bersama housemate.. berdua saje.. walaupun sedikit penat dan kesuntukkan masa tetapi sangat berpuas hati bila tengok hasil kerja tangan sendiri... alhamdulillah lega!
Pengalaman manis semasa bertunang.. mesti ler masa bakal mak mertua menyarungkan cincin.. berdebar-debar tak terkata.. peluh2 betina sume kuar.. haaa itulah saat2 yang aku nantikan selama ini..
alhamdulillah aku berjaya mencover perasaan dup dap dup dap ketika itu..haha tengok ler gambar kat atas tu time aku ngah dup dap dup dap latu uols!
Pengalaman selepas majlis berlangsung... rasa lega sangat... rasa pelik pon ade.. rasa cam tak percaya dah bertunang... eh susah la nak cerita perasaan pelik tu.. pepon aku rase gumbiraaa tak terkata dan syukur kepada yang maha esa kerana dipertemukan dengan si dia yang aku cintai..lalalala
6. Sertakan Gambar perkahwinan/pertunangan yg paling anda suka?
Aku paling suke sangat gambar nie sebab nampak ayu gitu..hahaha thanxs to iriskirana.com yang amek pic nie..
7. Saya mendambakan perkahwinan yg berunsurkan perkahwinan yang nampak "SIMPLE TAPI MERIAH" dihadiri oleh semua saudara mara dan sahabat handai tidak kira walau di mana mereka berada.(tidak melebihi 20 patah perkataan)


THAT ALL! So NURAARIN sile judge yer... and HEPI ANNIVERSARY TO AUNTY & UNCLE! semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. amin

6 comments:

dd dudu said...

wah cam bes jeeee contest ni~

JIVEBUMZ said...

dd dudu,
cepat2 seblom terlambatttt

nuraarin-life said...

salam..

cantik juga warna gold nie yer..

penyertaan diterima

JIVEBUMZ said...

Salam,
terima kasih yer :)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wee...jom2 join contest kak..

Nazz@Purple said...

ala..nak join xlayak la pulak..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site