Thursday, April 1, 2010

Amek borang

N3 yang dah lama tersimpan rapi di dalam draf... heheh wajib kuarkan suma

bila tah tak ingat tapi bulan lepas lah citer nye.. aku g amek borang nikah kat pejabat agama daerah petaling.. dekat bangunan JAIS tu..

adei nape aku yang kene pegi amek plak nie? haha nampak sangat ai yang over2 gitu.. :p eh tak de lah aku amek untuk kesenangan bersama.. sebab nak tolong en bob.. dia kan bizi time tu so aku tolong amekkan jelah.. alaa JAIS nie dekat jer ngan opis aku haa.. jalan kaki pon sampai.. tak kose nak jalan kaki.. mau berpeluh ketiak ku hikhik

mula-mula sampai kat pejabat agama tu cam malu2 plak nak masuk..aiseyyy tetiba plak kan :P

pastu dah masuk lajuuuu jer tanya kat receptionist tu...

aku: kak cemana nak dapatkan borang nikah yer?
receptionist:pengantin lelaki orang mane yer?
aku: asal kl tapi menetap kat kajang
receptionist: dah lama ker menetap kat kajang?
aku: lama jugak la kak..
receptionist: ok kalo camtu amek borang nie pastu nanti suh pengantin lelaki anto kat pejabat agama daerah kajang.. tapi jangan lupa buat hiv test dulu yer..
aku: oic ok kak.. terima kasih

dah amek borang cepat2 blah...

ini adalah borang permohonan berkahwin yer uols.. pihak laki kene isi borang nie beserta laporan hiv test sekali ke pejabat agama yang berhampiran dengan kediaman.. pastu bagi yang lahir bukan daripada negeri selangor tapi menetap kat selangor dia kene isi satu borang lagi.. ape nama tah.. borang mastautin rasanya... pastu baru bleh anto ke pejabat agama yang berdekatan ngan umah..

dah settle baru bagi kat pihak pompuan untuk diserahkan pada pejabat agama yang berdekatan dengan umah belah pompuan plak.. haa camtu ler kekdahnya.. aku pon tatau sangat bab2 nie almaklum ler pengalaman pertama..hihi

borang2 tu sume aku dah kasik pada en bob sekarang tu sume urusan dia nak settlekan apa yang patut.. aku?? tunggu jer lah yer


2 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

oo...laki kne wat hiv dlu ke..igtkn surat pgesahan bujang jekk setelkn dlu..

konpius2..

JIVEBUMZ said...

princess N,
alamak salah info ker? hahaha ai cek balik yer

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site