Friday, April 10, 2009

Jalan-jalan Bandar Perda

Ahad tadi masa kat kampung abg cik saya ngajak kuar berjalan2..g Jusco seberang perai city kat Bandar Perda area Permatang Pauh.. wah best tu.. mmg mulanya saya ngn adik yat nak kuar.. tapi tak tau nak kemana.. jalan pon tak bape reti sangat.. walaupon kat kampung sendiri.. yang dekat2 tu tau la.. tapi nk melangkah ke sebelah penang tu idak ler terror lagi..

So petang tu kitorg pon berjanji jumpa kat tol jawi... hoho tak sangka teror pulak saya dapat carik tol jawi tu..hihi (padahal kacang jer cuma tak yakin)

Saya berdua ngn adik yat.. ajak adik laki saya yg sorang tu dia tak mau ikut.. ajak mak saya.. lagi la dia tak mau..

Sampai kat tol jawi anak2 abg cik nie tukar keta.. dorang naik ngn kitorang

bukan main gumbira lagi depa jadik bos kat belakang tu :p

saya memfollow keta abg cik.. al maklum sajala saya mmg tak ingat jalan.. tu keta waja biru tu..

hah lalu pulak kat politeknik seberang perai.. tempat saya menimba ilmu dulu.. rindunya bila lalu kat cni.. terimbas kenangan silam kat sini.. owh sungguh indah waktu tu :P

kitorg berenti makan kat gerai area bandar perda.. rupa2 nya family abg cik belom makan lagi..

masing2 dah kelaparan.. saya ngn adik yat masih kenyang lagi.. tapi dah orang nk belanja makan ni kena makan jugak la apa2 pon.. bedal aje! hii

Meh layan gamba.. tak tau nak stori apa dah :p

adik yat bersama Hazwan

Haziq dan Husaini

Abg cik dan Husna

yg baju purple tu la kak ipar saya.. kak tun

Husaini - nasik goreng pattaya

Hazwan - nasik goreng USA mai

adik yat- bihun sup

haziq - nasik goreng pattaya jugek

saya- kongsi bihun sup ngn adik yat sajork.. kan kata kenyang so makan sket2 sudah

husna - nasik goreng paprik kot.. hihi tak ingat menu apa dia order

gamba ramai2 before order makan.. abg cik tak da waktu nie bawak anak dia g toilet sat :p

Pas dah kenyang makan sume kitorg baru cargas g Jusco.. :d

10 comments:

masviona said...

kenapa lah ahkak rasa dlm byk2 makanan...nasik goreng pataya husaini tuh sungguh menggiurkan nasib lah dah gi lunch nih haaa...:)

Binjaie said...

Salam, laaa keciknya dunia, org kita rupanya...

neezareef said...

adik badik mata sama ek

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. sebelum jenjalan isi perut dulu..baru best jenjalan

FRB said...

ish..ish anak dare ni merayap jer
sedap plak tngok nasi goreng pattaya yg yr brother mkn tu

..:Cha-Pik BiDi:.. said...

oooo...dkt ngan umah sya r ni...
bleh singgah, minum2 teh dlu ka...
hehehe

shaifulsafar said...

nampak best je sesekali balik kampung jauh2...huhuh

JIVEBUMZ said...

MASVIONA,
haah nasik goreng pataya tuh mmg sedap tapi time tu lak saya dah konyang.. kalo idak mau order nasik yg sama jugak :P


BINJAIE,
laaa sekampung rupanya... org mana?? hiii


NEEZAREEF,
haah kami 2 org je mata sepet sket kak..:p

CUTEMIUT,
yup makan dulu baru senang nk jenjalan karang.. kasik penuh tang dulu!

FRB,
ala sesekali balik kene merayap baru la best!! kat cni dah puas merayap kak :p


CHA PIK BIDI,
la dekat ka?? awat cek tak habaq??

SHAIFULSAFAR,
mustila best macam syorghaaaa... uwaaa nak balik lagiiii

kojah said...

kakak lagik lawa...hikhikhik

JIVEBUMZ said...

KOJAH,
apa yg lawanya tu kojah?? :d

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site