Sunday, December 21, 2008

Aku dah jadi SEPET??

Arinie saya dah balik semula ke shah alam setelah 3 ari 2 malam di kg kerna menghadiri majlis perkahwinan belah pengantin lelaki.. iaitu anak buah saya dan pasangan nya. Sebenarnya saya belom sempat abes apdet lagi gambar2 masa majlis di Ampang minggu lepas ya.. Tp saya promise akan settle kan jugak ya.. kasi saya masa maa.. :P

Ok apa yg saya nk share ngn uols pasal kisah saya kt kampung tu.. huhu

Sampai di umah abg saya a.k.a abg cik lebih kureng jam 6.15 am gitu. Saya dari malam tu lagi rasa xsedap badan.. ngn bersin nye berkali-kali memang lemah la badan nie. Pas subuh tido kejap kt umah abg cik. Bangun tu mandi-manda trus tnye kak ton a.k.a akak ipar saya kot2 ler ada ubat selsema sebab saya memang rasa x tahan sangat rasa nak makan ubat bagi cepat lega.. dan akak saya pun kasi la ubat selsema ngn ubat demam. Kebetulan balik daripada kenduri kat ampang tu akak saya demam..

Mula-mula saya makan ubat selsema tu.. pastu terasa xpuas ati nk demam pun ada tp was2 pun ada.. (was2 sebab takut ada effect ke ubat tu) tp saya trus jugak makan ubat demam tu skali...

Kemudian dipendekkan cite saya balik ke umah saya di kampung nk amek mak saya bawa ke rumah abg cik coz malam tu weols adik beradik berkumpul kt ctu.. esoknye tu kan kenduri belah pengantin lelaki.. umah nya pun xjauh ngn umah bang cik dalam taman yang sama jugak..

Sampai di umah saya pun terasa ngantuk sangat dan terlelap... sedap woo tido kt umah saya.. umah kampung la kan.. lebih kurang 2 jam tido saya tersedar.. mata rasa berat dan melekit2.. huh semacam aja.. dan saya suh akak saya tengokkan mata saya nie.. rasa berat sangat..

Rupa-rupanya dah jadi ini macam..uwaaaa sepetnyaaaa...

patut la saya rasa was2 aja masa nk makan ubat demam tu kan.. rupa2 nya saya memang xbleh makan ubat tu!! woo saya betui2 terlupa yang saya ada alergik ngn ubat.. rasanya ubat selsema tu ok tp ubat demam tu power lagi.. huhu

Lepas tu saya cepat2 siap g klinik kesihatan kt kampung saya.. dulu penah jugak jadik camni makan masa 2,3 ari jugak la nak baik.. nie dah kali ke 2 saya kene.. dulu salah makan ubat jugak!! riso jugak saya time ni sebabnya sok kan ke nak g kenduri anak buah saya tu.. kalo mata sepet cam gini cemana la nk gi.. malu wooo..sob sob sob

Gambo nie masa saya dah kt klinik kesihatan tu.. saya dah xsabar2 nk kena inject!!! dulu inject kt montot.. kali nie harap2 kt lengan sudah la..huhu saya takut kene inject tp kalo x inject kesan nya lambat.. nasib baik la pembantu kesihatan tu inject kat lengan saya belah kiri.. panjang betui jarum dia!! seriau saya

pas tu kene bayar rm 1.oo aje.. klinik kt kampung murah wooo!! hehe

ramai jugak orang yang datang klinik time nie.. malu jugak saya depa nampak mata sepet saya nie kan.. jenuh la nak cover2..

dan sesekali saya akan menyorok disebalik sapu tangan ini sementara menantikan ubat.. malu u... hihihi uols tau x? saya dah xberapa nampak jalan sangat.. mata saya dah makin mengecik.. jenuh nk bukak kelopak mata nie aii.. tp x rase sakit pun cuma rimas aje.. alhamdulillah pas makan ubat kt klinik kesihatan tu mata saya dah semakin ok.. dah xbengkak lagi.. masa g kenduri tu dah ok sket.. nti saya taruk gambo kt umah kenduri belah lelaki tu ek! tp saya kene ciapkan dulu entry kenduri kat ampang tu.. ok layannnn

6 comments:

sepet a.k.a zack_u said...

mate sepet akak ni pelik la...
hehehe!! tp cute jugak..
lalalala~~

JIVEBUMZ said...

ai sepet: ohoho cute ker?? macam pelik ajer.. tp xpela pengalaman kan jadik camnih..huhu

DYLA said...

terus muka jadi lain...

tak bahaya ke gitu?

JIVEBUMZ said...

ai Dyla: haah tula pasal dah jadik cam org lain kan? hurm xde la bahaya pas kene injection tgu semalaman dah ok balik dah..eheh

Dyana said...

alaahaii....ksian lak tgk....smge cpt smbuh yer...

JIVEBUMZ said...

ai Dyana: alhamdulillah kita dah kembali normal k.. hee thanxs dyna yer

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site