Monday, December 3, 2012

7 Destinasi

Percubaan untuk keluar bershopping pada hari sabtu adalah GAGAL.. maka hari ahad wajib keluar jugak!! stress mak nak..asal nak keluar aje ada sahaja dugaan dan rintangannya..biasalah budak kecik nie macam2 ragamnya.. sara ok tido aje minah tu tapi si kakak nie haa asyik nangis aje..bila ada benda yang dia tak kena tu siaplah memang moody sepanjang hari... atenye tak jadi la nak keluar hari sabtu tu..pfftttttttttt.. sabar jelah.

Sebenarnya nak pegi 3 tempat nak beli barang budak2 nie aje at last pegi 7 tempat.. haa hambek ko berjalan sakan kami.. Selepas zohor aku dah mula siapkan anak2.. tukar baju tukar pampes segala sap2 soi kitorang keluar rumah jam 2.. keluar jam 2 adalah paling hebat bagi kami. Biasanya petang2 dah nak gelap baru nak keluar tau..tapi semalam aura lain macam sket..hehehe tak sabor nak keluar lettew :p

mama  kepada 2 orang puteri yaw!

Mula-mula sekali pegi tesco stadium nak beli pampes ngan susu.. tengok2 semua dah habis. Pet2 saiz L ngan M licin lansung tak de.. susu dugro madu pon clear!! perghhh dasyat jugak penangan tesco punya promosi nih.. dah la semalam last day plak tu harga murah.. alah murah dalam seringgit je kot.. 

Plan nak terjah tesco shah alam pulak tapi sebelum tu nak pegi kedai onebabyworld dekat seksyen 13 tu dulu nak beli barang baby sket.. aku nak beli puting nyot2 untuk sara nie sebab jumaat nie kan dah start keje.. risau lah jugak kalo dia asyik dok ingat nenen aje. Pastu nak beli cooler bag sekali.. cooler beg yang time esya dulu dah koyak rabak ganas sungguh  aku nie hehe. Tak pe untuk anak ke 2 kita beli yang baru lalalala baru semangat nak pam dekat opis nanti ecehhh.

Pastu terbeli lak dry rack shomel kaler pink hewhew..kalo ikut nafsu aku nie macam2 aku nak beli nak2 plak tengah ada banyak sale sekarang nie tau.. haa kalo tak percaya g buka website onebabyworld tengok la apa2 yang korang kenan hehe. Target gaji nanti nak pegi lagi.. nak beli baju nursing, nursing pillow dan sterilizer haaa hambek ko.. kasi beli semua! HAHA

Lepas g onebabyworld tu kitorang ke tesco shah alam pula. Misi membeli pampes dan susu diteruskan lagi. Sampai sana esya dah tido.. ngantuk sangat dah dia. Masa dekat onebabyworld tu dah jerit2 ngamuk nak apa benda tah kat situ. Kitorang wat tak layan jer...last2 bagi susu sebotol terlelap dalam keta phewwww lega. So sampai tesco en bob sorang jer yang turun. Kami bertiga tunggu dalam keta. Tak lama lepas tu en bob sampai bagitau pet2 dan dugro madu dah clear..licin!! perghhh dasyat jugak nie sampai 2 tesco dah abes. Wooo mentang2 la orang swasta dah gaji korang sebat semua ya?? huhuhu.. ok xpe en bob kata kita singgah mydin lah jap g yer syg..

Kitorang pon terus ke jusco eh bukan jusco dah sekarang AEON bukit raja.. arghh tak sedap la panggil AEON nie nak panggil jj jugak haha

Kat sana aku nak cari tilam untuk katil baby nak letak kat umah BS Sara nanti. Oh yer BS Sara dah sediakan katil baby cuma dia suh aku beli tilam aje.. baik kan BS sara nie? haa i loikeeee sangat susah nak cari budak macam nie tau! BS Sara nie samalah ngan BS Esya


Budak yang hepi sebab dah puas tido dapat makan dan minum

Settle beli tilam dan serba sedikit barang untuk persiapan menganto Sara ke BS dia nanti kitorang pon gerak nak ke mydin pulak.. mujur lah esya tido sepanjang jalan.. esya dalam stroller dan Sara kitorang gilir2 dukung.. huiii lenguh jugak la sendi2 aku nie... sebab sara kan semakin bambam.. tengah pk nak beli stoller lagi satu tapi pk jugak nak campak dekat mana sebab kereta kecik huhu. Adakah perlu tukar kereta besar?? HAHA aminnn

Maka ke mydin la kita..... haa destinasi yang ke 5.. sebelum tu nampak kedai mamak kami singgah dulu.. lapar bebeno dah sebab pagi tu makan nasik lemak aje.. nasi lemak aje?? hehehe

Kitorang makan2 dulu pastu masuk mydin..kat sebelah kedai mamak tu aje..

adik haus la mama.. nak susu!!!

shawl sebagai tempat persembunyian sara ketika menyusu.. sangat berguna!

Eh mydin punya susu pun dah naik harga tau!!! hailaaa pandai dorang yer.. baru minggu lepas datang masih murah lagi minggu nie ko dah naikkan harga pffffffftttttttttt

Laki aku nie dia memang tak nak lah kalo benda tu mahal kalo kat tempat lain benda yang sama tapi harga lebih murah.. dia akan beli kat tempat yang murah tu jugak.. so ke tak jadi beli di mydin ke speedmart lah kita.. situ harga susu memang camtu aje tak naik tak turun setakat nie.. untuk dugro la susu lain aku tak tau.. pampes tak jadi beli tunggu tesco buat promosi lagi lepas nie tak boleh lambat2 lagi yo..

balik rumah sampai jam 9.. penat gilerrrrrrr.. frust tak dapat beli pet2 murah tapi puas hati dapat beli barang2 untuk baby...yeahhh enjoy my hari minggu :)

8 comments:

Noli@Ibu Wafa said...

wahh..bestnye jln2 yer..comeyla gaya nyorok minum susu tuh..hihi

Ana Lyana said...

tu diaaa, kalau nana, konfem dah jadi hulk ngan dani sebab dani ni kuar lama2 sangat pun dia cepat boring.. tak jadi keje nanti.. ni bila dia takde, rindu ler pulak..

JIVEBUMZ said...

Noli@Ibu Wafa,
gaya macam tu paling selamat org tak perasan kite tengah bf baby hehehe

Ana Lyana,
memang hampir nak jadi hulk tapi babah dia sempat coolkan esya hehehe

Orked said...

kalu dah ade ank lebih dari 1 mcm tu la kan..dlu dok sit depan teman HB, bile dah ade ank 2 ke 3 da kna dok blakang..

gaya comeii..susu ibu yg paling senangkan...kdg g klinik mlas nk msk blk pnyusuan..selak baju jek..hee

azrinna said...

Happy breastfeeding

Puteri Satu said...

Tunggu si kecik tu dapat kaki nanti... lagi mencabar keluar ngan anak2...makan pun main telan2 jek.. dapat kunyah sekali dua tu pun dah syukur...ahak..

ibuhebat said...

holoh holoh.. comel je dia nyorok balik shawl tu :)

JIVEBUMZ said...

Orked,
Dah turun taraf la skg nie kene duduk belakang.. kalo nak dok depan kene tinggal anak2 dekat pengasuh kuar dating berdua baru ada can haha

azrinna,
TQ dear :)

Puteri Satu,
Haah kak..tak terbayang nanti macam mana ligatnya depa mau pk patpuluhpat kali nak makan luar ke idok

ibuhebat,
berpeluh kepala dia nyorok kat dalam tu hehehe

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site