Monday, March 1, 2010

Ingatkan plan nak ke zoo negara rupanya ke air terjun kubang gajah

Hai uols.. jibam baru nak mula mengapdet belog.. mintak maap la yer.. bizi campur letih cket badan nie haa.. gara-gara aktiviti outdoor hari ahad lepas bersama kak ina shemmi, kak ijan dan liz (kawan kak ina shemmi ngn kak ijan)

Nak tau weols pegi mana??? alamak tajuk kat atas tu dah sah2 tulis aku pegi air terjun..ekeke

Hari sabtu tu aku roger2 kak ijan tanya kot lah dorang nak ke mana2 hari ahad tu kan.. so kak ijan kata mau pegi kat zoo negara.. mati2 aku ingat dorang nak pegi zoo negara.. aku mau follow ler.. ate sepanjang hayat tak pernah masuk zoo negara.. eh bukan tak pernah masuk mana2 zoo yer.. zoo taiping tu pernah apa? hihi caver balik..

So pagi ahad kak ijan jemput aku kat depan umah jam 8.30 pagi.. aku turun terlewat 5 minit camtu kak ina shemmi dah bebel2.. katanya aku lambat.. eleh baru lambat 5 minit kak kalo lambat 30 minit baru tau! hihih

Weols singgah amek Liz kat stesen minyak shell depan poli shah alam tu.. dan teruskan perjalanan ke air terjun kubang gajah kat area hulu kelang nun..


korang pernah pegi tak???

jalan masuk ke air terjun daripada tempat parking kete lebih kurang 45 minit.. fuhhh ponat mak cik mendaki bukit.. turun bukit..

sambil tu macam biasa... say cheesseee

dah berjalan penat2 tu amek la gambar dulu untuk tambah energy.. haha biase la kan..
Liz dan kak ijan dorang jalan depan.. aku ngan kak ina plak follow kat belakang.. time jalan tu kan sebenarnya terdetik jugak kat hati aku nie.. "eh sepi jer tak da orang ka nak pegi air terjun nie" tapi aku diamkan jer la.. tak berani nak bersuara... coz dorang bertiga nie dah selalu pegi aktiviti cam gini so aku tak mau la pk yang bukan2 kan.. hopefully kat depan2 tu ada la orang kan.. huh sib baik masusk ke dalam tu ada la jugak orangnya walaupun tak ramai.. janji ada! baru rasa confident cket..

Dah lama tak masuk hutan cam gini.. kalo dulu time blaja memang selalu ikut geng wataniah wat aktiviti dalam hutan tapi sekarang dah keja mana ada pernah masuk2 hutan lagi.. sebab tu tahap keberanian aku makin berkurang..heheh

Di pendekkan cerita akhirnya setelah penat berjalan sampai lah kami ke tempat yang di tuju.. fuhhh lega woo bila dengar bunyi air terjun..


hilang rasa penat dan sakit2 badan... yang nie air terjun yang bahagian bawah.. dorang nie suma nak naik yang paling atas..


tak jauh jalan ke atas kami pun sampai.. (tapi time nie aku dah penat sangat campur lapar g huhu) tahan jela makan jajan yang kitorang beli kat stesyen minyak tu jer dulu..
akhirnyaa... yeahhhh

bila nampak air terjun tu terus cam lupa diri.. terus rasa cam nak terjun time tu jugak..hahahaha tapi bila teringat pesanan en bob jangan mandi kalo tak ramai orang kat situ! bahaye!!.. terus rasa..alaaaaa ruginya kalo tak mandi.. (mati aku kalo en bob baca)


eh tapi aku sempat jugak basahkan badan sket2.. huiii airnya punye la sejuk ko.. terketar2 weols kat situ..

kak ina shemmi ngan liz mandi bagai nak gila..suka bangat doranggg jeles ai tau! aku ngan kak ijan mandi gitu2 jer.. asalkan basah cket baju ngan suar tu kira ok la..hehe



aktiviti kami selain berendam adalah amek gambar secara menggila.. hahaha suma tu kak ina shemmi yang snap pakai kamera dia yang best tu lah.. nanti dia kasi aku taruk kat sini ek.. yang ada nie suma pic hp aku jer..huhu boleh lah asalkan ada..

kat hutan tu ada pokok buah apa ntah nie.. aku pun tak tau.. tapi cute laa..



korang tau kah apa ke nama buah nie? tak da plak tulis nama buah nie kat situ.. so aku pon tak tau loh nak bagi tau kat uols apa kenamanya..hihihi


buat macam best ok..
aloooo tu je lah dulu.. gamba mandi manda aksi sengal kitorang suma ada kat kak ina shemmi.. kak ina copatlah aplod tak sabar dah nak masuk FB nie haa.. kuikuikui
ok lah itu dulu yer kawan2..



5 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

besnyerrr..mandi waterfall..

kojah said...

wahhh, bestnyerrrr kak

JIVEBUMZ said...

princess N,
bestnyeee hihi tp tak mandi sangat pon

kojah,
besttt bebila jom ikut akak g haha

Shemmi said...

pi waterfall celup2 kaki je x mandi apa barang...

hahaha...

JIVEBUMZ said...

shemmi,
bukan tak mau mandi tapi ingat kat org tersayang tak kasi! ekekekeke

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site