Tuesday, March 9, 2010

Plan hari sabtu ke HKK 2010

Sabtu yang indah...

Dah lama nak pegi sana.. nak tengok pameran sempena hari kraf kebangsaan 2010 tu.. nak pegi ngn en bob tapi dia bz.. sian dia kene keja 2 minggu tanpa henti.. huhu so dah 2 minggu ler aku tak dating ok! tak pe pasni bleh caver balik :P

Maka pada hari sabtu yang indah itu aku ajak zai pegi sana.. "sambil menyelam minum air" maksudnya sambil tengok2 pameran tu sambil mengintai2 apa ler keje yang en bob sedang buat kat sana..heheh

kami gerak agak lewat.. jam 5 petang baru terhegeh2 nak pegi..huhu lewat sket ler sampainya.. buat macam tau2 aje jalan nak ke sana.. series aku tak pernah drive sampai ke sana! apatah lagi nak drive sambil ke area klcc nun.. biasanya en bob yang bawakkan..

tapi bagus jugak.. aku pegi sendiri.. drive sendiri.. boleh jadi lagi teror!! teror jalan2 kat kl ler maksud aku tu..hihi

senang nak carik tempat nie.. ko lalu jer depan klcc pastu carik signbord ke kompleks kraf, jalan conlay.. follow jer signbord dah sampai... heheh selamat tak sosat..

ramai jugak orang yang datang menyaksikan pameran tu.. tak kurang jugak yang bersoping sakan.. pelik aku! mana lah dorang nie dapat duit soping sakan camtu..hurmmm aku tengok2 aje fulus tak cukup banyak mau beli pape loh :P



banyak pameran yang berunsurkan kraftangan seperti ukiran kayu, rotan, bunga-bungaan, labu sayong dll kat situ... ramai usahawan melayu yang datang meniaga daripada seluruh negeri termasuk sabah dan sarawak...




paling best ada jualan batik daripada negeri kelate dan ganu.. harga kain dia ok lah boleh mintak2 kurang gitu... teringin nak sambar satu tapi fulus tak berapa nak cukup.. so ai tengok2 ajelah sambil pejam2 mata..hukhukhuk apelaaa dorang nie buat la time gaji! konpem aku beli.. buat time nie tak dapat laa.. telan air liur jela..



dah puas merayap kat sekitar pameran.. aku ngan zai singgah makan kat gerai2 makanan yang disediakan di situ..

kami order chicken chop.. harganya rm 6 sahaja!!! tapi rasanya sangat sedap ok!! sampai sekarang masih terasa kat tekak nie.. dengan garingnya suma lah cukup rasa..



rasa rugi tak tapau bawak balik umah... tah apa la yang ditaruknya tapi series sedap uols! en bob kata tuan punya gerai tu ada bukak kedai chicken chop kat uptown damansara nun.. haaa ape lagi pasni nak paksa en bob bawa aku g makan kedainya pulak lah..



kitorang makan bertiga.. opss gambar en bob tak amek pulak.. tetiba ai malu ler nak amek gambar ngan dia.. hehehe gatal :P

lepas makan borak2 kejap dan terus balik shah alam.. fuhhh lega selamat sampai dengan jayanya tanpa sesat! dan lega juga sebab dapat tengok kekasih hati..lalalala

motif entry nie???? dapat jumpa sekejap pun jadik lah..haha




2 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

x tau pOn pasaL kraf ni...mst besh jenjalan kan..

JIVEBUMZ said...

cik puan miera,
hahaha ai tak sabar la u :P (gatai)

princess N,
aloo sori ler akak tak promote awal2 kat korang tak pe tahun depan ade lagi! tiap2 tahun mesti ada punye hihi

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site