Thursday, March 18, 2010

Alahai ciannya sofea

Petang semalam aku kol kak ju.. pastu dia bagitau anak kecik dia si sofea terjatuhhhhhhhhh

terkejut haku! yela budak kecik camana bleh jatuh? jatuh katil ker? sapa yang dukung? pendek kata perbagai persoalan bermain diminda nie lah.. riso weh budah baru cukup sebulan tetiba jatuh.. hishhhh riso ler takut pape jadi kat dia.. huuuuuu

petang semalam aku gerak balik awal.. ngam2 kui 5 aku dah cabut.. rasa nak drive laju2 supaya cepat sampai ke rumah kak ju..

sesampainya aku kat sana si sofea sedang zzzzzzz...

sedapnya dia tido...

terus tanya kak ju cemana sofea leh jatuh.. akak aku pong pang pong pang cite..

rupanya si fatin (anak kak ju yang kedua) masukkan sofea kat dalam car seat.. car seat tu ada kat dalam bilik dorang keluarkan time kak ju ngah tido.. agaknya dorang saja2 nak main2 kot.. pastu fatin masukkan sofea kat dalam car seat then angkat.. kononnya nak jalan2 kat dalam rumah sambil pegang car seat tu.. korang bayangkan ca
m pegang bakul tu la

dengan tak disangka2 rupanya kat lantai tempat fatin berdiri tu ada la kain buruk tersangkut kat pintu depan.. nie cerita kat ruang tamu yer korang hihi payah nau nak explain :p

car seat aku google.. terima kasih en google.. lebih kurang cam gini la rupanye yer

pastu apa lagi si fatin terlepas pegang car seat... si sofea jatuh ke lantai.. time tu jugak akak aku terjaga.. apa lagi terus gabra ler tengok baby dah terjelepuk camtu.. sofea dah meraung2 menangis.. mesti sakit sangat kan.. cian dia..

pastu si fatin kena marah ngan abah dia (bila abhnya balik keje)... huuu sian kat fatin.. tapi nak wat cemana kalo tak marah nanti dia buat lagi.. budak2 kena marah dan pukul baru dorang bleh sedar salah dorang tapi jangan pukul selalu tak baik untuk mental kanak2..

kak ju kata dia dah check sume tapi tak de kesan lebam ke apa ker kat dahi ke badan dia.. nangis pon tak lama pastu dah ok.. kebal gak budak nie yer! hiks tak tau ler kalo kat dalam badan or kepala dia ke.. harapnya tak da papelah.. aminnn


lastly pic sofea ngah tido time maghrib.. iks iks budak nie memang suka tido jer lah


10 comments:

Cik Anie said...

kesian sofea.. tak bawak pegi klinik ker..

JIVEBUMZ said...

cik anie,
tak bawak pon sebab tgk dia mcm ok jer tgu 25/3 nie memang kene g klinik sebab nak kene cucuk..

eis said...

salam,
alahai..siannya. harap baby tu ok :)

JIVEBUMZ said...

eis,
salam, harapnya baby ok ler huhu

hajarus said...

Alhamdulillah xde pape.. uuiissshh bahaye gak tu...

anyway tomeynyer baby ni....

JIVEBUMZ said...

hajarus,
aah harapnya begitu ler..
tengkew hajar :)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

beshnyerr dpt tdo cm sofea...dulik kn hal lua...sorgaa2....

JIVEBUMZ said...

princess N,
time nie memang keje nye tido jelah beshhh!

grow2g3th3r said...

emm suspen nyer.......
tapi biasanyer kanak2 nie, di'jaga' dan di'lindungi'.... merekakan suci bersih...
apa2pun... moga2.. selamat semuanyer.

JIVEBUMZ said...

grow2g3th3r,
kadang2 bila kita terleka begitulah jadinya...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site