Thursday, March 11, 2010

Ops kawen jibam - Edisi bunga telor

Bila stori pasal persiapan kawen korang jangan mare aku k! hihihi akceli aku bukan tak nak bagi tau dulu kat korang date tu tapi kan rasa cam awal plak nak annouce kat korang.. tak pe nanti aku tanye en bob dulu eh kalo dia kate ok so aku akan kabo2 pada korang ASAP..

Atenya nak kawen kan.. so kena la prepare apa yang patut..

hari jumaat lepas g carik barang2 nak wat bunga telor.. aishhhh bukan aku yang buat bunga telor tu sume.. aku mana lah reti..haha


ada akak opis aku yang nak tolong buatkan nanti.. eh tolong ker upah ha?? hihihi tolong also bayar upah ler kat dia nanti... mana ada free.. ada ker?? meh cni roger2 aku kalo ada sapa2 nak tolong buatkan bunga telor free untuk aku.. muahahaha

jadinya hari jumaat tu aku bersama kak rose, jaja n qis ke kedai sayangku handcraft kat seksyen 9.. dorang nie suma opismate aku taw..

sambil tengok2 pattern bunga telor kat situ sambil tu tanganku pantas mengambil gambar.. dorang dalam kedai tu cam tak kesah jer so aku dengan slumbernya amek gambar banyak2.. tak kena marah tak pe la.. hihi


kat kedai nie banyak jual barang2 untuk bikin bunga telor dan barang2 hantaran.. ada yang murah dan ada jugak yang mahal.. kira ko kena pandai pilih la mana yang terbaek kalo nak beli kat sini...
kalo nak yang murah kena cari kat kedai2 lain yang murah lah..





kak rose ngan qis

antara beberapa jenis bunga telor yang aku terbekenan..hiii


yang nie cantikk..bunga dip


yang nie pon cantikk..bunga stokin


yang nie pong same cantikk



so crazy ok! bile tengok yang tu nak buat cam gitu.. bila tengok yang nie nak buat macam nie.. haaa hambekkk ko.. kak rose pon dah pening ngan aku yang tak tau mana satu pattern yang aku berkenan.. at last suh kak rose gabungkan kan jer suma.. haha sonang! kalo nak tau cemana rupa kena tunggu majlis nanti ler kot :P



dah puas cuci mata.. kak rose cakap beli dawai jer dulu.. kang dia buat rangka jer dulu.. dah siap semua baru celup buat dip tu.. ntah aku pon tak tau cemana cara nak buat tu sume.. tak pe nanti aku roger2 ngan kak rose kalo dapat leh tunjuk kat uols..

eh lupa nak bitau.. aku suh kak rose buat bunga telor dip untuk tetamu istimewa.. yang ini terhad ok sape salam ngan aku kat atas pelamin tu nanti dapat ler.. dan juga bunga telor stokin untuk sebelah pihak lelaki..


itu saje info terkini.. yang lain2 akan ku apdate kemudian..


6 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wee....tingkatkan lg ops kawen..adakah date itu sblm o slps N..?? giv me sum clue sis...

CikPuanMiera said...

halla.. kat mak buyong neh kene la kasik spesel...

walopon belom tentu dapat datang..
xkire laaaaaaaaa.. nak jugak bunga dip!!!!!

ziha said...

wahh..kak ila da nak kawen..he2

JIVEBUMZ said...

princess N,
nak clue yer?? ala sabar ler yunk nanti ai bitau punye cket ari jer lagi :)

cik puan miera,
kalo ada lebih buleh la.. hihi

ziha,
hehehe camtu la gayanya

sharifah_uda said...

jibam, mai la pi nilai 3 lak pasni.. byk choice brg hantaran n kawin kt cni. rambang bijik mata..

JIVEBUMZ said...

sharifah uda,
dah pegi aritu sampai rambang mata jugak ler nengoknye hihihihi

nanti nak pegi lagi nak beli goodies plak

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site