Tuesday, March 2, 2010

Dah penat-penat panjat bukit perut pon terasa lapar

Sambung lagi kisah kat air terjun minggu lepas..


sandal ku terpaksa di buang sebab dah nazak bangat! ade ke patut pegi jungle treking pakai sandal.. huhu memang jahaman lah sandal tu kena hentam dengan lasaknya.. akceli aku dah tanya kak ijan mau pakai kasut apa nanti.. dia cakap pakai jer la selipar pon boleh lagi pun kita nak harung sungai.. owh kalo cam gitu memang aku prefer pakai sandal tu je memandangkan sandal tu pon dah tunggu masa nak tercabut tapaknya..


akhirnya.. ia bersemadi di sini..


sayang jugak mau buang.. uhukuhuk tapi apakan daya udah rosak.. tak pe dapat gaji nanti beli sandal baru :)

bye bye sandal kesayanganku.. itu pon mau kasi tau kah? eh suka ti lah..hihihi

buang sandal kat hulu kelang sebab tak moo bawak balik shah alam.. saje nak buang kat situ.. weols tukar baju suma kat toilet yang disediakan kat situ.. toilet kecik jer.. haaa malu nak amek gambar.. toilet tu bolehlah dikategorikan sebagai jamban.. merasa lah kami berempat tukar baju kat situ.. sorang masuk dalam 3 orang jaga line.. hahaha lawak betul lah.. takut2 ada orang skodeng ke hapa kan.. so safety first! :P


dah siap tukar baju lawa2 sume kami mau cari makan!! lapar gilerrr weh

Yelah pagi hanya sempat makan roti dan jajan jer mana tahan pastu kena jalan kaki 45 minit lagi.. ewah2 macam tak redha jer kena jalan kaki lama2 tu kan.. ehhh mana ada.. ai suka apa! kak ina n kak ijan nanti ajak kita lagi yerrr hikhikhik

waktu nak balik kat depan guard house pak guardnya entah ke mana menghilang.. at last liz kena turun nak alihkan kon yang menghalang kami daripada kluar tu.. hihi sian liz jadik mak guard kejap..


dalam perjalanan ada sekumpulan lembu melintas plak.. kasi laluan dulu..



owh lupa nak bitau jalan masuk ke tempat air terjun nie bengkang bengkok sket.. jalan sempit kalo nak lalu 2 bijik keta memang tak muat.. so kena beri laluan antara satu sama lain.. bahaya cket lah jalannya.. tapi ramai jer orang tinggal kat situ.. sepanjang jalan masuk ada ja rumah2 beso2 lagi kat situ.. ramai orang kayo2 agaknya kat situ..


nampak tak sepanduk tu.. kat jalan nak kuar dariapda kawasan air terjun tu lah.. ayat dia macam best "terima kasih dua kali kalo syok datang lagi"

lepas nie kalo dok teringat2 tempat tu mungkin datang balik kot.. tapi rasa cam tak nak dah..uhuhu mau cari tempat yang lagi ramai orang lah.. kat situ tak ramai orang sunyi betul..


tetiba ternampak rumah nie.. besar dan cantik.. sebab tu aku snap gambar umah nie...saja jer

Balik tu kak ijan singgah kat zoo negara.. oleh kerana zoo negara tak jauh ngn tempat air terjun tu.. kak ina ngn liz tak nak masuk zoo.. dorang kate bosan.. aku ikut jer dorang.. kalo dorang masuk aku join.. kalo dorang tak nak pon tak pe.. nanti2 aku dapat masuk jugak..eheh macam nak sangat jer masuk dalam zoo tu kan.. haha

at last kak ijan baik hati paksa aku suh amek gambar dekat depan zoo negara.. katanya "kesian kat ila kan.. dah la tak dapat masuk zoo amek gambar depan zoo pon jadik lah" ayat pujuk ker kak? ahaha ai tak de hal...

dan inilah hasilnya.. bergambo depan zoo..





yang penting ada tulis "zoo negara" jadilah tu.. sob sob sob




time nie perut dah laparrr gilerrr.. eh sebenarnya nak cerita pasal lapar terus entry nie jadi macam-macam hal da...

papai :P


6 comments:

Diarihatiku1976 said...

best seronok jalan-jalan...

UnGu VioLet said...

wah.. seronok baca coretan akak.. lame mar tak ke sini.. akak sihat?

JIVEBUMZ said...

diarihatiku,
seronok bangat lah.. sekali sekali jalan sakan :)

JIVEBUMZ said...

ungu violet,
iye? itulah akak pon tak sempat ke belog mar.. akak sihat camni lah.. mar sihat? hihi cam layan ym plak kite nie

diLL said...

waaa.. bestnye air terjun~

JIVEBUMZ said...

dill,
sesekali pegi ler bawak kuarga

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site