Wednesday, March 9, 2011

Antenatal Check up yang ke 5

Assalamualaikum wbt...

Hari nie pegi check up bersama en bob tersayang.. fuhh seb baik en bob mau temankan guwe kalo tak ntah dapat parking ker tak tadi tu.. sapa2 yang pernah pegi klinik seksyen 7 tu tau lah keadaan dia macam mana kan? hazab menunggu macam mana..

Appointment hari nie pukul 9 pagi.. biasanya aku amek jam 8 pagi tapi aritu masa nak booked time dah penuh ler pulak.. maka terpaksalah amek yang pukul 9 punya.. kalo tak aku pegi sorang jer check up nie sebab dok pikirkan parking tak de tu yang terpaksa ajak en bob tu hehe terpaksa konon.. dalam hati memang nak sangat suami temankan :P

muka "heppi" sebab suami disisi.. lalalala eh korang nampak tak? muka aku makin bam2 kan? nampak tak? tu tudung tu pun rasa macam dah tak muat lagi huhu

aku da gumuks!


hari nie check up yang paling lamaaaaaaaaaa gilerrrrrrrr... sampai klinik jam 8.55 pagi.. settle sume jam 12.45 tengah hari!

panas jer en bob menunggu aku tau... sian dia..

nie pulak laporan untuk check up kali ini

LK/LR : N
GULA : B
TEKANAN DARAH : 108/61 (2 minggu lepas > 112/66)
BERAT BADAN : 71.3 kg (2 minggu lepas> 71 kg) >> berat tak naik!!?&^%$#
TEMPOH HAMIL: 33+1 minggu (2 minggu lepas > 30+6)
TINGGI RAHIM: 33 sm (2 minggu lepas > 31 sm)
KEDUDUKAN/PRESENTASI: FPF
JANTUNG: +
GERAK: +

sebab lamaaaaa gilerrrrrr kat klinik tu, doktor nak scan baby dalam perut nie.. mulanya risau jugak napa doktor nak scan2 plak nie.. rupanya doktor nak pastikan kedudukan baby kat dalam perut sebab aku kan dah lama tak scan.. last scan bulan doblas aritu..

alhamdulillah semuanya ok.. aku sihat.. baby pon sihat.. cuma doktor pelik sket la sebab berat badan aku tak naik banyak.. ntah la sekarang nie aku macam tak berapa nak ada selera makan sangat.. kalo dulu mula2 peknen asyik nak makan jer manjang.. sekarang dah ujung2 tak nak plak..

nurse pun dah bagitau tanda2 nak bersalin sume tadi.. siap suh aku standby baju baby sume kat dalam keta kot2 nak bersalin nanti kan senang..

apa lagi minggu nie nak kena beli sume kelengkapan baby tak boleh tangguh2 lagi maunya terberanak awal bulan depan kang naya haku! errkkk

next check up plak pada 23 mac aku booked jam 3.00 pm.. abih check up nanti bleh terus cabut balik rumah tak payah masuk opis..hihi

8 comments:

*luv Syahnia* said...

2 3 x pndg akk cm sheila rusly lah
ikhlas ni ;)

taw takpe kak sggup kalo skit2
p klinik swsta..sakit ati
tggu org..dtg kul6 ingt plg awl
upanya ada g yg dtg lg awal..huhu

siap sdia utk jd mummy..
tak sbr nak dtg uma tgk baby ni ;)

niza said...

aah la ila..macam sheila rusly..hahaha..
niza baru je buat blog..fb xle bukak kat opis..so bloging2 ler..hehe

cubaan said...

eh taklah, shiela rusly yg macam kak ila..hahaha..=p

o maigoddddd... dah nak jadi dah akak aku sorang ni...
bulan depan bersalin dah ye..

apa2 pun, kak ila jaga diri k..muah muah muah..

JIVEBUMZ said...

*luv Syahnia*
aiyaa ada ker rope sheila rusly? hikhik ada2 jer cik ain nie..

aah klinik tu mmg pack pon sabor jer lah dah kena g check kat situ kan..hurmmm

ala datang laa umah bila2 masa pon tak per tak payah tgu baby kuar.. baby besar kan ada :)

JIVEBUMZ said...

niza,
iras2 aje kot..haha tak pernah org kata macam muka sheila rusly nih..

bagus2 dah ada belog bleh ila terjah selalu nanti :)

JIVEBUMZ said...

cubaan,
eh nana bila tukar nama jadik cubaan nie?

haa tau tak pe sheila rusly yg macam muka akak hihi

aah bulan depan dah nak jadi mama macam nana.. insyaallah thanxs nana

^nanie^ said...

moning sis..klu cek kt kk xtentu gk kan..cm kt tmpt nanie ni nanie suke g ari rabu..wat appointment kul 11,dlm kul 12 da setel..klu ari isnin n kames mmg xdpt la kjap cmtu..pdhal procedure kjap je..

JIVEBUMZ said...

^nanie^
oh yeke? bestnya... kalo kat tempat akak jangan harap la sejam memang tak dapat la.. koman2 pon 3 jam jugak..huhu

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site