Monday, November 2, 2009

RED pengantin Iyiana & Jasni

Pertama sekali aku nak ucapkan "selamat pengantin baru" kepada sahabat karibku Iyiana serta pasangannya Jasni kerana telah selamat diijab kabulkan menjadi sepasang suami isteri dan disandingkan pada hari sabtu bersamaan dengan 31 Oktober 2009.

Alhamdulillah sampai jua akhirnya aku ke majlis perkahwinan dorang.. macam biasa aku mestila pegi dengan en bob.. siapa lagi yang nak di ajak... ehehe kang sape nak drive kan :P kejam wooo sian en bob dia kan baru je lepas xcident tak pasal2 kena drive jauh2 lak kan.. hurm apa bleh buat sabar ye syg.. layankan aje peel tunangmu ini..hiiiii

Weols bertolak dari shah alam agak lewat seperti yang dirancang.. dekat jam 12 lebih camtu.. dari sini terus menuju masuk highway ke seremban.. weols memang tak pernah drive sampai ke seremban nun.. kire ini first time ke sana... syukur la map yang iyiana kasi tu completed pastu ade plak papan tanda sepanjang jalan nak ke balai raya tempat dia bersanding.. memang tak kan sosat lah! kalo sosat lagi konpem tak reti bace map la tu..kikikiki

weols sampai aje pengantin dah siap bersanding.. wah cepat nau ko sanding yer yana.. dalam 1.40 ptg camtu dah settle sanding dan pengantin sedang makan beradap..

Aku yang dah lame tak jumpe Iyiana memang excited sangat nak jumpe dia.. hee tapi apakan daya orang yang jadik pengantin nie mane sempat nak melayan ko..huhuhu tak pela yang penting dia sedar aku datang! heheh

merahhhh nye korang! aku tak sangka dorang pilih kaler nie.. sebab aku baru rancang cam nak pilih kaler tu nanti..tut tut tutttt tapi en bob macam tak berkenan plak... adoyaiii tak pe la nanti aku carik kaler lain eh.. tetibe jer cite pasal aku apahal lak nie :P

red pengantin sedang memotong kek.. amek ko betapa panjangnye pedang dorang wat potong kek tu..hihi gerun aku

memang menyambar2 lah kaler baju pengantin dorang nih! cantekkkk i likeee

majlis kenduri dorang nie kat balai raya sikamat nun.. sape tau angkat tangan??? heheh orang seromban sure tau kan

dan pelamin dorang sangat cantik serta simple! i likeeee

Oleh kerana aku dan en bob sampai dulu so weols kena tunggu kengkawan aku yang lain sampai.. dorang sume masih on the way lagi.. sampai la aku siap makan sume lepak2 borak2 baru la nama muke sorang2..

antara kengkawan x-classmate dit6b yang datang memeriahkan majlis perkahwinan dorang..

bakhtiar atau lebih dikenali sebagai bad

yang tudung putih tu fadhilah atau lebih glamer weols panggil fad dan kawannya sape nama ek.. aku terlupa maaf yer..huhu

serta yang berbaju biru itu keri dan sebelahnya amri...

ade sorang lagi keon.. tak dapat nak amek gambar dia sebab dia maluuuu hiiii tak pe nanti aku masukkan gambar dia dalam n3 yang seterusnye eh

time nie pengantin dah tak berapa sebok sangat so dorang datang borak2 ngna weols jap.. sambil melayan tetamu lain

sonok eh jadi pengantin asyik posinggggg ajeeeee i likeeee :P

tengok tu bukan main manja owh..jelesss hihih apa kes nak jeles2 plak nie jibam oiii

dan akhir sekali gambar kami beramai2... layan gambar no caption ok

opsss keon yang bertudung hijau itu yer








posing ala2 gitu jela dengan red pengantin sebab pegantin pon bizi kan.. lepas settle amek gambar salam2 sume weols pon gerak balik ke destinasi masing2.. aku tak terus balik ke shah alam sebaliknye singgah ke melaka dulu.. buat apa kat melaka? haaa nantikan storinya..

to yana: ko jangan tak datang plak bile sampai "turn" akak yer :P

12 comments:

memeY said...

ni liyana yg pakai spek tu ke? wahh..berseri2 wajah pengantin... hampir2 gue x kenal.. hehe akak ade no fon bdk2 dit 6 yg dtg tu x..bg kt sy..nk menjemput..hehe

Hayati said...

mak aihh...merahnya mak ngah...
berseri2 pengantin kak yana...tahniah utk mereka berdua.

zaidani said...

salam..sy dh lama mengikuti blog awk ni..terjumpa pstu terus jd silence follower..
tp sampai sabtu hr tu..saya tgh msk2..intai kt parking lot pangsapuri tmn tasik utama,blok k, skali sy nmpk awk hntr kwn ngan encik tunang..
sekali,2 fikir rs2 mcm kenal jer perempuan ni...
skali tgk betul..pakai baju biru nilah, naik keter viva warna hitam..what a small worldkann..
huhu..slm perkenalan

atty's said...

canteknya pelamin..dia..

iyiana said...

hehe..
glamer rasayer kak ila wat entri untuk yana..
terima kasih yer sudi datang dan buat liputan..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

cantek pelamin die..nice aa color red...

JIVEBUMZ said...

memey,
yela ko bleh tak kenal sape itu iyiana.. marah kang yana kat ko..hikhik ok nanti akak kasi yer.. ko nak jemput budak2 yg datang umah yana nie jer ker? :)

hayati,
kalo dah pakai wane merah lembu pun takottt wooo.. tapi kan kaler merah itu memang cantik laa menyambarrrr gituw

zaidani,
owh itu memang saye! suke suke suke tapi nape awak tak jerit panggil jibam? hikhikhik

atty,
yup betui tu kak ty! pelamin dia memang cantikkkk i likeee!

iyiana,
raja sehari katakan.. trime kasih yana nanti jgn lupe balas balik kene datang perak woooo :P

JIVEBUMZ said...

princess_N,
merah membara semangat waja... N nanti pilih kaler ape? merah jugak ker hiks

shaifulsafar said...

hai ila...
semalam dah baca entry ni... pastu teringat plak sign kat jalan masuk kawasan perumahan saya... tulisan yang sama jasni & Iyiana...

mungkin umah pengantin lelaki tu begitu hampir dengan rumah saya.... hehehehe

JIVEBUMZ said...

shaifulsafar,
owh orang seromban rupanya awak nie? kat mantin yer.. haahaa betul latu..

shaifulsafar said...

ila,
haha... saya orang selangor yang menetap di mantin jer.... :-)

mmg sah la jasni tu setaman dengan saya :-)

JIVEBUMZ said...

shaifulsafar,
sah memang konpemmmm!! hikhik tak sangke kan

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site