Monday, November 16, 2009

Sebuah perjalanan pun bermula

Aiyaaa tajuk memang tak bleh blah.. macam syahdu jer kan..hakhak sebenarnya tak tau nak bubuh tajuk apa daa.. buleh la yer asalkan bertajuk

Yang sebenarnya aku sedang berusaha nak apdet blog nie tau! gigih sangat dah malam2 nie.. pastu ada kawan aku ym tanye bila nak apdet stori n gambar kat singapore tu.. haa orang tu mesti tau punye aku cakap pasal dia nie.. mesti tengah senyum2 tu kan sebab tadi dia bitau aku dia tiap2 ari musti baca blog aku.. heee suke mak nyah ada peminat gitu! auwwww

ok straight to the point yer uols.. hari rabu lepas aku bertolak ke johor baru bersama rakan2 seopis seawal jam 9.30 pagi.. semuanya seperti yang dirancang.. perjalanan kami berjalan lancar kami berhenti untuk bersarapan di hentian rehat seremban... kemudian teruskan perjalanan sampai la ke simpang renggam..


Kami berhenti rehat untuk makan dan solat kat situ.. kat restoren Nasi Ayam Haji Ali.. haa orang2 johor mesti tau kat mane letaknya kedai tu.. semua makanan kat situ berunsurkan ayam..hee tak dela ada macam2 ape..



aku pilih nasi ayam goreng bersambal

erm sedap jugak rasanya..

dorang yang lain sume makan nasik ayam.. aku sorang yang lain sket..

antara kawan2 seopis aku yang pegi.. tak ramai pompuan yang pegi hanya kami berenam disamping laki2 seramai 18 orang..

makan sampai licin.. sebabnya KJ(ketua jabatan) yang belanja.. kalo aku tau musti aku order nasik lagi mahal daripada tu..hiiii jburok lantak nye perangai.. nak makan yang mahal2 aje.. :P

selesai makan tengah hari dan solat jamak kat surau yang berdekatan area restoren kami teruskan perjalanan ke johor bahru.. jauh jugak JB naik lengguh tengkuk aku asyik tido bangun tido bangun je dalam bas..

lebih kurang jam 4 petang kami pon sampai ke hotel kat JB nun.. huh hotel tu memang kelas beb.. aku nak tayang kat sini tapi gambar sume dalam kamera D80 blom transfer lagi maa.. kabel kat opis.. tunggulah esok aku upload yer.. hope bersabar sebab gambar2 sume tu kene kecikkan dulu..

aisey uols layan gambar kamera hp aku dulu lah yer..hikhik

me at singapore... lalalalala

3 comments:

::ainbutterfly~ said...

wah..start dah cite melancong ke singapore..mane gambo byk2 ni..

hajarus said...

wah... mesti banyak pic posing2 kan kak...

akan ku tungguuu.....

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mkn org blanje adalah sgtt nikmat..lg2 time ujung2..sesak2 ni kan..hohooho..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site