Friday, November 20, 2009

Lawatan antara 2 negara kukuhkan ukhwah

Salam uols sume.. minggu nie aku sangat bizi ok! blog memang tak sempat nak apdet.. aku hanya mampu jenguk2 camtu jela.. 2 malam aku tido kat de palma berbengkel di sana.. minggu depan pulak ada bengkel lagi.. huhuhu apekah suma ini??? letih beb banyak baju nak cuci.. uwaaaa

apapun aku akan pastikan blog aku sentiasa kencangggg heheh

ok la aku nak sambung lagi n3 pegi singapore minggu lepaih.. ikutkan hati nak apdet banyakkkk lagi tapi apakan daya masa memang mencemburui.. insyaallah balik raya aji nanti aku pulun abihkan sume koleksi gambar2 semasa kat sana yer.. eheh

Ok nie adalah lawatan pertama kami semasa sampai ke singapore.. melawat Majlis Agama Islam Singapore..

ini adalah bangunan baru dorang..

kaunter dorang.. kemas cantik dan sangat sistematik

banyak lagi la gambar kat dalam pejabat dorang tu yang aku snap tapi cam malas plak nak taruk sume.. so aku rase baik tempek mana yang ade muka aku ajelah yer :P

bersama rakan sepejabat.. dari kiri norma, jibam, kak non, kak mas, kak lya dan saba.. weols pakat2 berjanji pakai baju kaler biru taw.. saje nak kasi seragam kononnye..hiks

owh nie gambar rahsie.. hihih aku pk banyak kali taw nak taruk gambar nie.. sebab ade big boss kat situ... hahah tak pela taruk jugak sebab aku taw dorang mesti sukeee nye kalo nampak ade muke dorang kat sini kan.. ngeh ngeh ngeh

salah satu hasi seni islam kat sana.. dorang jadikan hiasan dinding pejabat.. untuk pengetahuan uols ini adalah hasil kerja tangan setiap staff dorang.. cantik kan?

apo laie sompat la acik bergambar hikhik

kemudian kami dibawa melawat masjid muhajirin kat sebelah bangunan MUIS tu jer.. cantik la masjid tu bersih jer

daripada luar tak nampak macam masjid macam pejabat zakat plak.. owh kat depan tu memang ade pejabat.. depan masjid tula.. tapi aku tak ingat la pejabat ape tah

suasana di ruang solat.. kat bawah untuk lelaki manakala atas untuk pompuan..

kat sebelah bangunan masjid tu pulak ade madrasah iaitu sekolah agama.. orang islam singapore yang tak nak bersekolah secara sekular bleh pilih sekolah agama untuk meneruskan pengajian mereka..

acik posing jap yer :P

tugas aku amek gambar dorang tapi bila sampai turn aku terpaksa lah mintak tolong dorang amekkan gambar aku plak.. kalo tak suruh tak de makna la g singapore tak de gambar taw! hihi

time nie weols dan puas melawat dan bersoal jawab dengan staff kat sana.. dah makan kenyang sebab dorang hidangkan makanan yang enak2 hihi

setengah hari jugak la kat situ.. dan akhirnya kami mintak diri untuk teruskan perjalanan yang seterusnya.. apa pun sume staff kat MUIS adalah baik2 belaka.. layanan terbaik gitu! apatah lagi bila dapat tau orang mesia datang depa memang suka sangat... terharu taw heheh

ok la itu dulu kang senang2 aku tunjuk kat uols mane tempat makan yang aku pegi kat sana.. mana tempat aku soping sumenya lah...

tapi tunggu aku dah tak bizi yer... k uolss muaahhhh

Lastly...

"Selamat Menyambut Hari Raya Korban"

2 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

nice gilerr building die....very up 2 date...hi-tech...suke2..

ChiLaBaey's said...

Bangga kerana masih ada lagi nilai2 Islam kat Singapore ni.... Lama tak masuk Singapore... Kesian sedaramara kat sana.... Hehehe....

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site