Monday, November 23, 2009

Wedding masz & Halim

Kelmarin aku ke Sabak Bernam menghadiri majlis perkahwinan bekas member seopis dulu iaitu siti masturiah bersama jejaka pilihan hatinya iaitu Mohd Halim.. seawal 8.30 pagi kami bertolak daripada shah alam ke sabak bernam.. perjalanan mengambil masa lebih kurang 2 jam lebih camtu laa.. jauh jugak sabak bernam nie.. jalan ke sana memang membuatkan mate aku kejap pejam kejap celik.. dengan suasana cerah nak mendung.. ala-ala gitu.. owh nasib baik bukan aku yang drive taw.. kalo idak mau 2,3 kali berenti kat tepi jalan.. tido dulu kot hiks


antara gadis2 yang pegi kenduri ct tadi yelah.. aku, ratna dan za.. weols tumpang kete za sebab kampung dia memang dekat sabak.. alang2 balik kg dia sekali la minah tu

weols sampai sana dah dekat pukul 12 tengah hari.. waktu kemuncak gitu.. tetamu punya lah ramai gilerrrr


dah la bawak adiah beso.. hikhik malu2 jugak la nak masuk ke dalam umah org kawen tu.. tapi wat selumber jela sebab bawak adiah beso tak boleh malu sangat.. :P

sampai aje terus amek makanan.. ate masing2 perut dah berkeroncong



lauk pauk kenduri memang BEST OK! sedappp sangat.. sume tu hasil masakan orang kg gotong royong kot.. yg paling tak bleh lupa ada ayam percik tu... huiii sangat menyelerakan perut weols yang memang sedia lapar nie :P

dah siap makan sume weols naik ke atas umah nak jumpa pengantin... tengok2 kat depan pintu bilik penuh dengan adiah.. seronoknyeeee pengantin dapat banyak adiah tu!

bilik pengantin penuh dengan orang yang nak bergambar ngan pengantin.. weols terpaksa tunggu giliran taw! eheh

sebelum dapat gambar ngan pengantin amek gambar ngan flower girl dulu lah.. cutenya la hai budak nie..

bilik pengantinnya english style gitu.. weols posing2 jap ngan pengantin.. sebab time tu ramai sangat yang nak posing2 ngan pengantin kan..











dipendekkan cite lepas amek gambar sume weols gerak balik ke kampung za.. kg BNO.. haa sape tau kampung Bagan Nakhoda Omar.. aku first time sampai situ tau..

ok itu saje yer.. kepada masz a.k.a ct semoga berbahagia selalu disamping suami tersayang dan kekal bahagia hingga akhir hayat... tahniah daripada kami semua warga jakess.. :)

8 comments:

ChiLaBaey's said...

Selamat pengantin baru kepada kedua mempelai... Empunya blog bila lagi...??? Hehehehe.... Tak sabar nak makan nasi minyak ni....

hajarus said...

eh betul la kate chilabaey's tu tuan empunya blog biler lagi... hikhikhik...

anyway selamat pengantin baru to pasangan pengantin... semoga kekal hinnga ke akhir hayat...

atty's said...

dekat kg kty tuh..

zlan said...

besar hadiah yg ko bagi tu...tahniah la tuk kwn ko tu..

JIVEBUMZ said...

chilabaey,
tak sabar nak makan nasik minyak empunya blog? hihihi empunya blog lagi tak sabar nak makan nasik minyak sendiri tau..

JIVEBUMZ said...

hajarus,
bawak bersabar yer puan hajar kang sampai masanya korang sume blogger2 sedunia kena datang okeh :P

JIVEBUMZ said...

atty,
kg kak ty kat situ ker? wah area mana tu kak.. banyak lorong2 kat situ kan kan?

JIVEBUMZ said...

zlan,
adiah jer beso tp biase2 jer hihihi

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site