Thursday, May 20, 2010

Rumah sewa kami

Eceh umah sewa pon termasuk dalam cek list kawen apa!

sapa kata umah tak penting?? meh sini bagi tau meh... pentinggg wooo if korang dah kawen nanti kalo tak de umah.. nak dok mane? umah mertua ker? ohh tak mooo ai malu u :P

eh ape aku dok merepek nie haa?? hihihi tak de la ari tu kan aku dok sebok2 cari rumah sewa untuk lepas kawen nanti.. kalo bleh antara kl dan shah alam jer.. tak kisah la kat mana2 pon asalkan selesa untuk kami berdua nanti..

alhamdulillah kami dah dapat.. kat area usj jer uols.. ok la tak jauh dengan federal highway.. sebab nanti en bob nak g keje kat kl bleh lalu federal highway.. aku plak kat shah alam jer.. hurmm lega sangat bab umah done!

cari kat mudah.com jer..

ini ler rumah yang dah kitorang booking.. insyaallah kalo tak de aral hujung bulan nie aku pindah masuk dulu..

sekarang nie masih ada penyewa so aku tunggu orang tu kuar tu pastu terus ler angkat barang sume masuk umah tu.. ok la bgi aku.. umah apartment 3 bilik.. 2 bilik air..

barang2 kat dalam umah tu penyewa tu punya.. kang dia dah angkut sume kosong ler kat ruang tamu tu.. aku ada tv jer uols.. huhu

minggu nie nak ciap2 packing barang aku cket2.. minggu depan dah bleh masuk.. yihaaa bestnya pindah.. tak sabar nak pindah!


10 comments:

FIESYAH said...

ok lah tu...apartment pun 3 bilik, 2 bilik air...tingkat bape tu?

SuFy said...

elok la tuu..nti insyaAllah, ada rezeki..bley beli umah sndiri kan..:)

aDieyZa said...

nnti akk survey barang hiasan & kelengkapan rumah lak..

survey byk tmpt sbb leh compare harga..

mmg syok pindah rumah esp rumah yg bakal kita nak ddk dgn bakal suami..

selamat menghias rumah!! deco2!!

JIVEBUMZ said...

FIESYAH,
tingkat seploh la yunk tapi seb baik ade lif....

JIVEBUMZ said...

SuFy,
Insyaallah mudah2an murah rezeki.. sape tak nak belik umah sendiri dik? hihi sabarr

aDieyZa,
tak sabar nak pindah sebab nak deco2 umah la yunk.. hurmmm tak pe beli cket2 dulu barang2 tu kan.. yang penting kena survey dulu sampai puas ati..lalalala

thanxs yunk!

ChiLaBaey's said...

Sekali pandang macam rupa rumah saya pulak, terperanjat juga... kalau tak dah berjiran kita... :)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

huhu..N nti long distance marriage..so dat..duk uma fmly jekk..jimat plus xde laa alone..

JIVEBUMZ said...

ChiLaBaey's,
oyeke sama kah??? best jugak kan kalo berjiran bleh singgah makan tengah hari umah pak ngah heheheh

:: p R i n c E s S _ N ::,
tak pe la N nak buat cemana kan dah asben keje jauh..

ChiLaBaey's said...

Boleh sajer... Janji pindah lah kat kawasan rumah saya... nanti saya masak... (order kat restoran bawah rumah...)... :p

JIVEBUMZ said...

ChiLaBaey's
alaaaa tu bukan masak tp beli kat kedai huhuh tak pela saya dok cni jer ler

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site