Thursday, December 31, 2009

Review Jivebumz check list 2009

Tetiba terasa nak apdet jugak... haha kate nak tunggu new year tak sampai new year dah sebok nak apdet.. pang untuk diri sendiri sebab cakap tak serupa bikin.. ngeh ngeh ngeh

Esok new year 2010!
2009 akan berlalu dalam beberapa jam saje lagi.. meninggalkan kita dibelakang.. yang berlalu tetap akan berlalu.. yang pastinya hidup perlu diteruskan.. yeaaaa 2010 is comingggg tu dia mukadimah merepek..hihih

ok lah jom baca "jivebumz check list" tahun nie punya.. motif taruk dalam blog? saja nak tau perkembangan diri sendiri.. haaa suka ati la blog sendiri..


Jivebumz check list 2009:-

1. Ingin disahkan jawatan secepat mungkin - saya dah lulus peksa undang2 gomen, kursus2 sume dah pegi taw.. bila dah sah bleh kuar duit EPF tu kan bleh wat baya utang ptptn, kpm dan abg cik masa blaja dulu2. (Dah dapat surat konpem daripada SPA bulan 5 lepas kalo tak salah.. kirenya sekarang nie ngah tunggu masa bile bleh kuar duit kwsp pulak :P)

2. Ingin mendirikan masjid - haha yg ini nampak mcm lawak jugak la kan.. sebab saya tak tau sape yg betui2 nak bina masjid ngn saya nie.. dlm ati ada sorang saja tapi entah la.. kalo jodoh jadik la kalo xda jodoh tu.. usah ko tanya la kan :P
(Udah bertunang dengan kekasih tercayang pada 8/8/2009 -saat2 manis bersama si dia lalalala)

3. Nak sambung degree - sememangnya cita2 saya dari sekolah lagi nak blaja kt universiti.. tapi saya nie bukan la seorang yg cerdik pandai.. so xdapat peluang tu.. kalo ada rezeki saya kepingin sangat nak sambung study kt mana2 ipta. Insyaallah kalo xda jodoh mau jugak saya trus blaja nanti :d (Owh yang ini kena postponed dulu lah ada banyak perkara yang lebih penting daripada ini perlu didahulukan.. maybe lepas kawen kot)

4. Nak kumpul duit dan harta - Huh yg ini payah sangat la nak buat kan.. nak simpan duit sket2 jenuh jugak.. tapi saya akan berusaha jugak untuk menabung secara berhemah.. cewaahh cuba jgn xcuba! (yang ini belum berjaya!! huhuhu susah wooo nak kumpul duit dan harta nak ngabihkan kejap jo!)

5. Bantu mak di kg - Kalo bleh dah manyak duit tu nak jugak saya bantu mak saya, buatkan rumah baru untuk mak saya.. insyaallah dan kalo ada rezeki lebih dapat bawa mak ke Mekah itu sudah cukup membahagiakan saya.
(Alhamdulillah kami adik-beradik sedang berusaha ke arah itu.. insyaallah kalo tak de aral awal tahun depan siaplah... rumah :d)

6. Menjadi pekerja cemerlang - hihi nie lagi azam yang boleh wat uols gelakkan saya.. insyaallah (tak berjaya menjadi pekerja cemerlang tapi berjaya menjadi pekerja hantu! kehkehkeh)

7. Amek exam PTK- bila dah sah jawatan dalam thn nie la kan
(Terasa malas plak nak amek PTK.. takut lulus pastu kena tukar g jabatan lain..oh tidakkkk.. nantilah saya masukkan dalam azam tahun 2010 ker)

8. Berfikiran lebih matang - bkn maksud saya xmatang pada masa skg nie tp kekadang tu mcm budak2 owh.. pasni kena banyak2 bersabar kurangkan sentap.. dan jangan biarkan orang buli saya lagi.. bertolak ansur.. jaga percakapan dan suma nye laa.. (matang kah aku? haaa itu susah nak jawab tu.. kadang2 macam budak2.. yang ini perlu tingkatkan lagi untuk masa akan datang)


itu saje kot.. untuk tahun 2010 cam malas nak wat wish list ke ape sebab aku rase nak sambung dan tampung jer list kat atas nie kalo ada yang terkurang.. uols plak macam mana? ada tak wish lish cam aku tu? hihihi sekian untuk tahun 2009



terimalah gambar tahun 2009 yang tak seberapa nie..hahaha

konon2 gambar potret la tu..

14 comments:

shakeymirza said...

ok la tu..=)

~ceRRy beRRy~ said...

akak yg cun!

selamat tahun baru tau..
nnti nk kawen sila jemput! hehe..

CuTeMiUt78 said...

a'ah sama la ngan akak dik.. malas nak buat whish list tuk thn 2010 just nak selesaikan wish list yg lepas2 je.. selamat thn baru

ChiLaBaey's said...

Selamat Tahun Baru 2010, semoga azam tahun baru ni akan sukses hendaknye.... Apa2 pun senyum selalu macam selalu.... :)

JIVEBUMZ said...

shakeymirza,
ok la yer :)

cerry berry,
adik yang comellll

insyaallah dik akak akan jemput kamu!

cutemiut,
yes kite serupa kak! tak pe yg penting kena ada azam yer

JIVEBUMZ said...

chilabaey's,
selamat tahun baru jugakkk

yaa sama2 lah kita berazam untuk tahun 2010!

*ayu the sun* said...

amin..
semoga 2010 lebih maju lagi k?

happy 2010!

VISIT ATS-SHOPPE ~ Click here for a lot of products out for grab!

UnGu VioLet said...

HAPPY NEW YEAR SIS!!

moga tahun ini akan lebih memberikan sinar dan rahmat dalam melayari kehidupan ini.. moga terus berjaya.. Ameen..

may all ur dream will come true!!

DrSam said...

Selamat melangkah ke tahun baru. semoga tercapai semua cita-cita dan azam yang ditetapkan.

Resipi Kejayaan said...

wah banyak jugak yer azam ko cik jivebumz... Semoga tercapai segala azam yang di cita tu.

Rajin2la tgk Blog aku ni
http://resipikejayaan.blogspot.com/

mAr@ZiEy said...

Happy New Year sis..moga thn 2010 penuh ngan kebahagian utk sis

JIVEBUMZ said...

ayu,
insyaAllah.. sama2 lah kita majukan DIRI yer :d

nanti i terjah ur blog shop yer

ungu violet,
hepi new year dear.. semoga mar berjaya menjadi student cemerlang k

DrSam,
yup selamat tahun baru untuk drSam jugak.. hope ur dream comes true..

resepi kejayaan,
uit rudy selamat datang ke arena blogspot

wokey nanti aku roger ke sana yer

mar@ziey,
hepi new year untuk mar dan suami semoga mar jugak berbahagia sokmo :)

Resipi Kejayaan said...

Cik jivebumz : aku kiranya baru lagi dalam arena blogging ni. Dulu buat gak blog pastu tinggal coz busy.

Skang kembali lagi dengan wajah baru. ;-)

Jemput kawan-kawan semua meringankan tgk ke blog ku ini.
http://resipikejayaan.blogspot.com/

JIVEBUMZ said...

resipi kejayaan,
o yeke tak pe pelan2 nanti kalo ang dah kayo jgn lupe den yo! hikhikhik

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site