Tuesday, December 22, 2009

Potong..potong..potonggg

Salam uols... weh rindu sama kamu! ececece terasa macam dah setahun tak hapdet blog ni kan.. yelah semenjak pc aku wat hal jadik blur tempoh hari semangat jitu aku nak menghapdet semakin pudar... dah tak macam dulu.. bagai nak gile hari2 mengadap blog.. sekarang tidak lagi.. dah kureng sket.. nak mengadap blog kene curik2 time opis hour.. uwaaaaaaaaaaaaa

Ok lah takmo sedih2.. kita mulakan hidup baru dan azam baru di tahun baru 1431 masihi.. sebelum aku merapu dengan lebih lanjut lagi aku nak ucapkan " SELAMAT TAHUN BARU HIJRAH" kepada kaum muslimin dan muslimat..

Citer minggu lepas daa.. aku pegi potong streamyx kat TM point.. dah lama aku nekad nak potong sebenarnya.. tapi bukan kerna terpengaruh ngan iklan kat tv tu.. yang dok nyanyi potong potong tu ha.. tapi kerna impian nak pakai berukband.. hehe ketinggalan zaman kan aku nie.. orang lain dah lama pakai berukband aku baru terhegeh2..kesian..sob sob

oh berukband tu aku beli ngan sorang blogger nie tempoh hari tula.. hehe

So dengan rela hati aku potong jugak streamyx tu..

sebelum potong aku haruskan langsaikan bil streamyx ngan tipon dulu... sewaktu aku berjumpa dengan customer services kat tm.. dia ada pujuk2 aku supaya jangan potong dulu.. dia mintak aku down grade line yang aku pakai tu dulu.. kalo rase serasi dan berukband yang aku pakai nanti lebih elok line nya baru lah dia suh aku potong streamyx tu.. maknanya dia nak suh aku cuba pakai line berukband dulu takut kang tetiba aku nak patah balik ke streamyx nanti nak kena bayar pendaftaraan semula.. camtu la serba sedikit penerangan dia..

Aku hampir2 terpengaruh jugak mulanya tu.. tapi pk pk balik kalo aku tak potong streamyx tu kang kena tanggung 2 bil.. huuu tak pela potong ajela... try berukband celcom plak.. mana yagn lebih better yer celcom or maxis? sila bagi pendapat korang.. hee

Settle sume bayar bil dan urusan pemotongan aku terus ke sek 2.. mau pekena ABC Fradoo.. sedap woo.. makan sampai terkenang2.. tak pecaya tanya honeysour.. dia mesti cakap betul betulll :P

minum abc fradoo

dan makan char koew tiew

nyum nyum lazatnyeeee...

tetiba tunjuk gambar makanan pepagi nie kan.. heheh layan kan ajela uols.. dah sesekali apdet tu kasi jer gambar apa yang ada..

adios

7 comments:

Nazz@Purple said...

Without streamyx it not good enough...percaya lah..huhuhu

zlan said...

aku sekarang pakai berukband celcom...rasa dah nak potong nak amik streamyx...ko terbalik lak...celcom lembap nak mampus...line asyik terputus,sejak aku pakai dia dah 5-6 kali aku tepon 1111 buat aduan...apa yang dia buat still problem yang sama gak...baru minggu lepas aku hantar surat kat celcom 4 muka surat lagi aku karang tentang rasa tak puas hati aku..hehee apa pun terpulang la kat ko...mungkin line kat rumah aku tak power kot...tapi duk kat bandar...tu yang aku konpius ni...

ChiLaBaey's said...

Berukband memang beruk pada satu2 masa.... sukar untuk dianggarkan... time pick hour lagi teruk.... Member2 pakai stremyx banyak kata takde masalah macam berukband.... Saya pakai maxis berukband sekarang ni pun lagi teruk dari beruk, dah macam kongkang dah rasanye... Jgn terpengaruh dgn iklan, yang pentingnye kelajuan yang kita dapat.... :)

JIVEBUMZ said...

nazz,
mmg lah kalo diikutkan stimix lagi more better dpd berukband tp sebab nak bawak ke hulu ke hilir punye pasal terpaksa pilih satu antara 2.. itulah alasan nye..hee

zlan,
hurm yeke? dah potong maaaa... tak pela sy kasi try dulu itu berukband yo

chilabaey's,
kadang2 stimix sya juga mengalami masalah yg sama... asyik disconected aje.. skg nie sya mau cuba berukband bleh bawak datang opis.. boleh ym..lalalala sebab kat opis nie dah kene blok ym :P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

nak abc fradoo...!!!

Hayati said...

hurm..elok la dah potong,kami pon cdg nak potong jugakk...line btl2 menguji kesabaran...pas nie nak kene cr berukband jugekk la..wooo,cuba try celcom..dengar cam ok je.

JIVEBUMZ said...

princess_N,
jom akak blanje!

hayati,
mmg line kadang2 buat kita geram tapi ramai yg puji stimix nie..haha lantak la nak pakai berukband jugakkk

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site