Wednesday, December 2, 2009

2 hari 1 malam di negara orang

Salam uols...

Seperti yang aku janjikan pada uols... walaupon apa yang terjadi aku akan pastikan n3 mase kat singapore tempoh ari musti publish!! walaupon badan penat mate mengantuk tapi demi uols!!! demi uols taw! ceh poyo cket ayat tu yer... haaa aku yang terlebih rajin nak apdet sume nie.. tak de sapa suruh pon..sumenya untuk tatapan diri sendiri dimasa depan jugak..eceh :P

Ok lah berbalik kepada lawatan yang aku join tempoh hari.. selepas kami melawat MUIS kami di bawa melawat Mahkamah Syariah Singapura.. pada mulanya bas yang kami naiki tersosat.. driver tersalah masuk jalan da... ada ka dia pi masuk mahkamah sivil.. hehe kesilapan yang tak disengajakan.. lagipon weols sume orang mesia tak tau kat mana bangunan mahkamah syariah nie.. ikut ajela mana driver bas dan jurucakap bas nak bawak.. owh terlupa nak bagitau... weols naik bas lain bile masuk singapore.. bukan bas yang weols naik mula2 daripada shah alam tu.. bas tu kene tinggal kat hotel.. maybe driver bas nie tersalah paham mahkamah kot.. itu yang sampai ke mahkamah sivil jadinya.. :P

kami sampai terlewat cket daripada masa yang dijanjikan dengan pihak sana... malu jugak sampai lewat2 nie kan.. tapi dah sosatnye pasal.. nak wat cemana..

acara kenal mengenal.. pembentangan mengenai jabatan dorang.. sume tu urusan resmi! malas nak stori lelebih lah..heheh

lama jugak dengo penerangan daripada pihak sana.. sampai terlelap2 aku kat blakang tu..hihi

selesai urusan resmi weols dibawa ke tempat penginapan.. yeahhhh.. masing2 dah penat sangat.. Hotel Golden Landmark menjadi pilihan.. letaknya ditengah2 kota singa.. erm hotel bertaraf brapa bintang tak tau la... hege buleh tahan satu malam rm500 seorang... hoooo kalo kat mesia buleh dapat lebih2 best daripada tu dengan harga sebanyak itu kan.. kat sana kire ok lah hege tu.. duit sana mahal owh!

seperti biasa rakan sebilik aku semestinya kak mas

sampai hotel terus sebok2 amek gambar.. kak mas pon rajin nak amekkan gambar pakai kamera berat tu.. syukurlaa tak dela aku sorang jer jadik photog kan..hihi

dan inilah hasil sentuhan tangan kak mas menggodek kamera D80 milik opisku.. hebat kan? :P

pemandangan daripada dalam bilik hotel kami taw!

gigih kak mas dok zoooomm nak amek gambar "eye on singapore tu" hihihi

pada sebelah malamnya kami dibawa makan kat restoran arab.. menurut jurucakap kami akan dihidangkan dengan makanan arab.. aku punya lah teruja nak merasa makanan tu sume..

bersama kak mas.. roommate ku selama 4 hari 3 malam

alih2 nengok...ada satu aje makanan arab.. apa kebenda tah namanya... aku tak brape ingatlah.. yang lain sume makanan biase ada kat mesia jugak.. apa yang pasti.. tempe pun ado gak.. hukhukhuk orang sane memang tak buleh tinggal tempe kot :P

aku macam biasa..

makan apa saja.. :P asalkan konyang perut den nie haa!

selesai makan malam kami diberi peluang bersiar2 disekitar kawasan hotel tersebut.. bersemangat waja masing2 nak abeskan duit dollar yang ditukar tu.. tapi alih2 banyak kedai2 yang dah tutup..huhuhu sedeyyyy dorang kat sane tutup kedai awal.. kui 9 lebih camtu dah tutup..

apa nak buek.. weols pusing2 kat area situ sambil amek2 gambar aje la..

tetiba terjumpe ngan pokok krimas nie.. kat situ sume orang cine.. tah cemana weols jalan2 tersampai kat situ... belasah ajelah amek gambar kejap..

nak jalan jauh2 penat pulak so weols pusing2 area hotel tu jela.. jumpe masjid sultan amek gambar lagi..hee

tapi aku tak pandai nak setting kamera nie waktu malam tu pasal yang jadik cerah melampau2 tu...

gambar pun macam blurrr cket..hiks

hotel tempat kami menginap malam tu.. bangunan yang tinggi tu taw! ikss tak brape clear daa.. nampak sangat aku tak reti guna kamera mahal tu kan...huhuh

dah puas merayap weols berjalan balik ke hotel.. dah boring tak tau nak kemana lagi.. kedai dah tutup sume.. mata pun dah ngantuk... esoknya plak ada acara rasmi yangterakhir.. fuhhh lega... pasni last n3 kat sane la yer..

itu saje dulu banyak gambar daripada cerita hihihi

8 comments:

FIESYAH said...

jln2 kota singa, best ooooo....
de nampak singa x? he...he...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

500 per person per nite?? mahai gaks...nasebbek view cantekk...

JIVEBUMZ said...

fiesyah,
tak nampak plak singa..huhu

princess_N,
itu la pasal kalo duit sendiri tak nak la haku tido situ..huhu

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

wah syok nyer

akak dah sampai singapore....
=D

ole2 ada tak utk cik yanie gebu?

hehehhee

~ceRRy beRRy~ said...

bestnyeee akak dpt merasa g negara org...

bwk blk ole2 x? hik2...

sepatubunga said...

wahh!!...sonok je pegi spore..

grow2g3th3r said...

wah.. sangat seronoknyer....
mcm mana dengan makanan di sana? sedap tak?

dayah aziz said...

wah..best btol~~=p

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site