Monday, June 8, 2009

Moh ke kg gajah

Kita hanya merancang.. Allah jua yang menentukan... cewahhh ayat madah berhelah la pulak..

Actually sabtu tadi aku merancang untuk ke ipoh.. bersama housemate ina gebu dan zai.. tido umah adik aku.. esoknya ahad aku nk g kenduri umah honeysour... konon-kononnye nak lepak umah adik aku tu.. nak jalan-jalan kat ipoh la..

Budak umah aku lak tetiba tak jadi nak ikut.. masing-masing ada hal la bagai.. tetiba en bob cakap nak ikut aku g kenduri nana a.k.a honeysour tu.. aku punya la sokaaaa!! yela kan mula-mula dulu aku de tanya tapi en bob tak nak pegi.. dia patutnye ada hal lain.. sekali malam jumaat tu dia msg cakap nak ikut aku.. yahuuuuu aku ske ske (sambil lompat2 manje :P)

Em kalo en bob pegi ngan aku tak payah la aku drive sowang-sowang kan.. hikhik aku boleh jadi puan sri kat sebelah dia.. heheh

So seperti yg dirancang aku nak pegi ari sabtu.. tapi en bob tak nak pegi hari sabtu.. dia berkeras nak pegi ari ahad jugak! katanya tak da tempat nak tido kat ipoh tu nanti.. aku yang pada mulanya berkeras nak pegi jugak ari sabtu tu tetiba bleh cair lak.. tetiba aku leh ikut cakap en bob.. huhu tetiba je aku jadi baik ikut cakap... kehkehkeh

Apa lagi citenye?? aku tak jadi pi hari sabtu laaa.. aku pegi ahad ngan en bob aku tu..

sebelum mulakan perjalanan wajib baca doa dulu.. semoga selamat sampai plus amek gambar sekali ..hihi

segalanya macam mimpi.. aku plan nak pegi ngan budak umah aku.. tetiba aku pegi ngn laling aku.. so miracle.. hikhik yg pastinya aku ske pegi ngn dia.. aku tak payah drive :p aku jadik tukang karut ajo..

Sampai ipoh singgah amek adik bongsu aku pastu terus cari jalan nak pi umah nana.. almaklum la kami nie main terjah jaa.. tak tau jalan sebenarnya.. ikut signbord dan map yg nana kasi tu jer..

Seb baik en bob ikut kalo tak mau sesat jugak kalo aku yg drive :P tah mana-mana aku bawak karang..

tadi berdua sekarang dah bertiga.. :)

n3 umah nana menyusul kemudian yer.. bagi korang suspen dulu.. eh aku tak jumpe sape pon kawan-kawan blogger yang lain.. korang tak pegi ke??

lalalala

4 comments:

nenekrock said...

cp[t hupdateee
x sabo nk tgk pic honey tu

JIVEBUMZ said...

nenekrock,
haha saje keji bagi suspen :P

haruan tasek said...

pegi dengan laling... itu sudah bagus

JIVEBUMZ said...

haruan tasek,
hikhik malu la i u..
eh nape nama haruan tasek nie??
so unikkkk :d

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site