Thursday, June 18, 2009

Kursus yg paling menarik yang pernah aku pegi

Hai sume.. berjumpa lagi kita yer.. maafi yer malam tadi aku letihhh bangat.. niat di hati nak hapdet blog nie.. tapi tak berkesempatan.. penat mencuci kain baju kotor sume.. huh letihhhh sebab aku cuci pakai manual sajork.. guna kederat yg ada maksudnya :p

Ok berbalik pada n3 yg lepaih aku dah inform yg aku berkursus di Putrajaya kan.. meh stori cket-cket yer.. aku gerak dpd shah alam ke kajang ari ahad lepaih petang dalam kui 4.00 camtu la.. aku menginap kat hotel area kajang nie.. alhamdulillah aku selamat sampai.. almaklum la drive sowang-sowang.. jalan pun main hentam kromo aje.. ingat2 lupa.. nasib baik aku penah pegi kajang sendiri sekali jer sebelum nih.. selamat la tak sesat... alhamdulillah

Sampai aje aku terus amek gambo.. roomate aku tak sampai lagi time tu.. tapi yg paling aku heran tu.. boleh pulak gambo2 yg aku amek tu sume ilanggggg... hurghhhh padahal aku taruk dalam henfon dan move ke memory card lak tu.. aiseyyy boleh hilang jugakkk uhuhu sedey taw! banyak gambo dalam folder tu.. yg hilang sume gambo hari ahad lepaih.. gambo ari lain dalam folder tu tak ilang la plak.. iks iks

Agaknya nak kena format jugak la memory card aku tu..hurm ok berbalik kepada kursus aku tu.. owh sangat siyok ok! sebab ape siyok?? ahaha sebab kursus tu kursus santai.. ala macam bersantai di tepi pantai.. kami di ajar melukih.. buat pergerakan sume.. nama pun kursus animasi.. hihih tapi korang jangan suh aku buat lak.. cket-cket boleh la banyak2 aku tak tau.. huahua kursus 3 hari aje mana sempat aku nk cedok ilmu sume :P


peserta kursus datang dari seluruh mesia.. aku wakil selangor.. ecece dapat la sebuah buku tebal, pendrive 4 gb (lupa nak amek gamba pendrive sekali) dan 2 batang pen... best wooo dapat pendrive free kingston lak tu :p

Sepanjang kursus berlangsung aku cam aku bagi perhatian yang terbaekkk la sangat.. hihi sebab ape? sebabnya kami boleh wat animation la bagai.. hiii sonok tapi aku masih belum teror lagi.. dulu masa belajar lecture tak penah ajar abes pon.. kena usaha sendiri untuk tau dengan lebih lanjut.. huhu

So ini adalah gambo aku poyo-poyo tengah melukih lebah.. kikiki

lihat la hasilnya.. tangan aku keras tak pandai melukih so hasilnya seekor lebah gemoks :p

Ini pulak gambo yg aku amek kat hotel pada malam terakhir menginap kat sana.. gambo hari mula-mula sampai tu dah ilang..uhuhu terkilan sungguh aku.. konon aku posing maut la kan.. padahal hampeh je :d saja siyok sendiri..

nie skill amek gamba sendiri ok :p

Hari last sempat la amek gamba ngn dorang nie.. rakan-rakan seperjuangan dari negeri2 lain.. dorang tetiba nak gamba ngn aku pulakkkk hihi perasan

abaikan mata aku yg ala-ala stim tu..hiks

paling penting sambil kursus sambil makan sedap2.. camana la tak naik berat badan nie?? adoiiii... makanan sepanjang menginap kat hotel tu sume sedap2 belaka.. tiada yg tak sedap melainkan sedap2 sumenya :p


yang tak dapat aku lupa mesti la puding roti.. mak aiii sedap giler sampai sekarang dok terasa lagi kesedapannya..hihi

hurm tu saja cite aku sepanjang kursus tu.. selain makan, dengar ceramah dan buat latihan individu.. pepon kursus nie mmg best ok!

erm bile la aku nak pegi kursus lagi eh
lalalalala :p

14 comments:

aduka said...

tertarik tang gambo lukih lebah gemoks tuh! hahaha.. klako3..

=))

neezareef said...

nama pn kursus kan..tentu arr bajo menda baru...

npk gemuk arr lebah tu cantik pe..hihi..

bab mkn2 mmg arr...maveles klu g kursus nih

Missc0mot said...

waa....beshnye dpt buku tuh....heee=|

JIVEBUMZ said...

aduka,
haha tangan menggeletor tak reti melukihhh :p


neezareef,
lebah nie kuat makan sebab tu dia gemoks..hihi


misscomot,
buku tu paling bernilai! sebab kalo nak beli tak terbeli..hihi

atty's said...

kira teror gak leh lukis lebah gemuk..len kali kalo ade kursus kat putrajaya sewa otel kat bbbangi..hotel smart..dkt skit..

JIVEBUMZ said...

atty,
hihi percubaan pertama melukih latu kak.. oic hotel kt bbbangi? hotel mmg dh ditentukan la kak so tak leh suka ati pilih..hihi kang tak pasal2 kene bayo sendiri :p

adenium said...

kursus adalah masa untuk menggemukkan..hahahah

JIVEBUMZ said...

adenium,
haha betul betul betulll

atie said...

Bukan senang nak dapat kursus ni ila. Akak dulu pun pernah gek kursus animasi ni tapi tak pandai pun....hihi

kyrol.amri said...

eh..nurul laa
lama xjmp dier...huhu
kim slm eh...

MaMa aYiN_FaSHa said...

Lorrr..stay kat kajang ker ri tu?? naper x coling2..leh kita jumpa?? bila nk balik kg pulak???

JIVEBUMZ said...

atie,
tula kak saya pon tak pandai2 lagikkk :)


amry,
wokeyyy nanti aku sampaikan.. aku pon tak selalu jumpa ngn si nurul nie.. sekali jumpa macam2 cite kuar la :p


mamayin_fasha,
aah dok kat prescot metro in kajang.. kikiki la tak tau lak mamayin dok kajang ker?

[yAN!e][pUTraJAya] said...

chantek nyer kak berbaju merah....hehehhe

JIVEBUMZ said...

yanie,
chantek la sangat.. itu kaler PINK yang.. hihi nampak macam merah eh?

lalalala

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site