Friday, June 19, 2009

Soping di tesco dan giant

N3 di bawah aku cakap nak pegi piknik kan ngan member opis sok nie.. so kami yang pomps nie kena beli belah barang sume.. orang laki nanti tolong masak ayam bbq pon ok la kan.. :p

Banyak barang yang perlu kami beli.. lepas wat check list sume.. tepat jam 12.30 tengah hari kami pon gerak ke tesso..

kitorg berempat aje yg pegi


beli apa yang patut saja.. first time aku g piknik ngan dak opis aku nie.. so excited nak membeli :p



teruja aku nengok bawang beso nie.. mak aihhh besonye :p tak abes masak nie


korang layan gambar jela eh










nie plak kat giant.. sebab apa pegi giant? nak carik benda alah untuk bakar ayam tula.. seb baik jumpa..

model pembakar ayam bbq..hihi



lepas settle beli sume kami singgah makan mc d dulu.. lapar nye pasal beb



itu saje.. esok aku cite g eh.. cemana rupa bagan lalang tu pun aku tak dapat nak imagine..

ok sume selamat bercuti di hujung minggu yer :)

8 comments:

shaifulsafar said...

la... gi bagan lalang ke?.. hihihi... dah lama tak gi sana... harap2 best la yerk... sebab dulu tak best tempat tu...huhuhu... better lagi pantai morib.

banyaknye membeli?... pesta makan ke?.. or nak menjamu semua orang kat sana?.. hehehehe...

p/s:sibuk jer SS ni...hihi

wawa said...

petua nk idupkn api
*kena ada getah(tayar moto)
*sabut kelapa
*tempurung kelapa
kalo arapkn arang je ssh api nk nyala...hehe tu je pesanan penaja

yanizan said...

wah wah wah..penuh troli..awat tk beli je tesco ngn giant tu..har har..gi piknik bek2 tau...nt akk polow up!! ngaa ngaa

JIVEBUMZ said...

shaifulsafar,
itu la first time nak pegi nie.. tak pela nk g membakar ayam jer kat cna.. makan2 samibl borak2 pastu balikk hihi

tak pe pasni pi morib plak yer! :)


wawa,
wahhhh terima kasih wawa petua yg amat berguna untuk kami.. alaa mana nak carik sabut ke tempurung kelapa nie..hadoiiii


yanizan,
nak beli tapi tak mampu la kak oiii.. hihi meh la kak join sekaki ngn weols..hihi

wawa said...

akk cari la kt kedai2 runcit yg ada mesin kelapa tu...kompem ada tempurung

JIVEBUMZ said...

wawa,
tula sok nak gerak pagi2 takot kedai pon blom bukak lagi laa..hihi takpe nti akak terjah gak kedai depan umah nie..

honeysour's blog said...

bagan lalang tempat yang banyak lalat bila tiba musim dia...
sekarang tak taula...

JIVEBUMZ said...

honeysour,
oic banyak lalat eh.. kemarin pi tak dak plak.. sebab kitorg sume wangi wangi kot..:p

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site