Wednesday, July 8, 2009

Jom jalan2 Alor Star

Masih lagi n3 cuti aritu.. kehkehkeh

Aku sebenarnya dah lama berhajat nak jumpa kawan karib aku yg sorang nie.. namanya masriyah atau nama glamer cket masz.. semenjak dia selamat berkahwin dengan sahabatku helmi pada januari 2007 yang lalu sampai sekarang aku blom berkesempatan berjumpa dengan dia.. eh cilap aku penah jumpa ngn masz last sekali masa aku tengah kursus kat sg petani ujung tahun 2007.. hihi baru teringat masa tu aku baru mula2 join gomen.

So aku mmg dah nekad kalo balik kg aku musti pegi umah masz.. aku mmg nak pegi umah dia! nak tengok anaknye dah dah berumur setahun lebih tu..

Apa lagi mak aku jadi mangsa sebagai peneman setia.. sana sini aku angkut mak aku sekali.. muahaha sebab aku tak de kawan.. geng aku kat kg sume dah kahwin..

first time aku pegi Alor Star drive sendiri.. perjalanan amek masa 2 jam sajork.. tak dala jauh mana ngn umah aku.. guna highway mmg sonang konpem tak sosat follow signbord jer ok! :p

Malam sebelumnya tu aku dah sms kawan aku mintak mak dia wat kan laksa untuk aku.. teringat lagi zaman belajar kat poli prai dulu kitorang ramai2 (geng belajar dulu) rajin ikut masz balik umah dia.. masa tu la mak dia masak macam2 untuk kami.. paling tak boleh lupa laksa kedah mak dia la.. eh korang kalo nak tau mak dia bikin laksa sendiri tau! halus2 gitu laksanye.. sebab tula aku suka.. sebab aku boleh makan manyak2.. laksa tu kecik2.. kejap2 rasa nak tambah.. pastu tambah lagi.. hiii konyang acik! :p


terharunya aku.. mak dia bikin laksa untuk aku... yes yes :d buruk lantak sungguh aku time tu tak de nak caver2 g dah.. koserrrr

pastu ada plak raja segala buah-buahan nie.. hurm pantangggg faveret aku ngn mak aku nie.. depa macam tau2 aja..hiks


dengan buah manggis nya.. huiiiii mmg sengkak jugak la perut aku kalo nak telan sume nie.. seb baik mak masz bagi bawak balik.. hikhik bukan aku mintak tapi mak dia yg kasi taw :p i kan pemaluuu gitu


sepanjang kat umah masz kami tak renti2 berborak sakan.. pendek kata macam2 stori kuar la kan.. rasa macam tak puas ja jumpa.. masz siap offer aku ngn mak aku supaya tido situ lagi.. tapi kitorg tak nak la kang tak makan lak adik laki aku sorang kat umah tu :d

lastly bergambar kenangan bersama masz sahabat tercayanggg.. kalo uols nak tau masa kat poli dulu dpd sem 1 sampai la sem 4 aku mesti duduk sebelah dia dalam kuliah.. bak kata org kami mmg kamcing abes laa..

Pepon aku harapkan persahabatan kami tetap mekar seperti dulu walaupon masing2 dah berjauhan.. terima kasih daun keladi yer masz kerna sudi menerima kedatangan kami hari tu dan sediakan makanan yg enak2 untuk kami..

kalo ada rezeki kami datang lagi.. tunggguuuu :p tapi pi musim buah la kot..hikhikhik

3 comments:

ninie said...

amboiii kenduri makanan ye... sonok kan dapat jumpe kawan lama...

Luth Textile said...

syokla.. selamat pg dan sampai..

honeysour's blog said...

sedapnye buah2 tu...
durian + manggis...
baik2 kak ila...
buah panas n buah sejuk tu...
kang demam lak...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site