Monday, August 1, 2011

Esya meniarap

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ sume

Hai sume tak posa tak arinie?? Sila mengaku cepat! Hehe memang tak la kan.. Alhamdulillah saya berpuasa arinie :) pagi tadi bangun sahur sensorang.. En bob saya tu jenis tak makan sahur.. Minum air kosong jer.. See senang kan saya? Tak perlu susah payah memasak untuk sahur ekeke

Oh ye ari sabtu tadi Esya dah mula nak belajar meniarap tau.. Time saya pakaikan dia pampers time tula dia memusingkan badannya.. Saya pon tolonglah dia.. Angkat dan tiarapkan dia.. Kemain suka lagi dia terangguk-angguk kepala tu hee. Tapi saya tak berani biar lama2 kejap jer takut dia penat plak..(Gambar yang pertama)

Esoknya hari ahad time nak pakaikan baju dia cuba memusing lagi kali nie saya biarkan saja.. Nak tengok reaksi dia cemana.. Cepat2 amek kamera nak rakam kononnya.. Mulanya dia macam nak tak nak jer coz nampak kamera saya tu.. Si minah nie pantang nampak kamera mesti nak posingnye hehe pastu saya tunggu kejap sorokkan kamera baru dia start meniarap.. Yeahhh akhirnya esya dah berjaya meniarap tanpa bantuan mama (gambar yang kedua tu) walaupun kepala esya belum tegak betul2 g tapi dia punya usaha saya sangat respek..

Cayalah esya anak mama! Kuatkan semangat dan berusaha lagi yer.. Moga kuat tangan dan kaki tu nanti senang nak berjalan :) ada video esya meniarap nanti senang2 saya upload yer

Psstt: tetiba bahasakan diri "saya" hehe lebih manis bukan?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

5 comments:

therosputih said...

wah...dah boleh meniarap eisya kita....bagus2...

♥ Elin ♥ said...

tahniahh eisya...step1 dah lepas....step ke 2 pula.. ;)

akmaliz@r said...

aloh..aloh....geramnyer..die..thn ni mesti dpt duit raye!!!

iPower | I-Charger said...

fuhh...semangat betui anak ko ni ila..

S-N-B said...

Jemput join giveaway cloth diapers: http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site