Monday, January 3, 2011

Selamat kembali ke alam persekolahan

Assalamualaikum wbt..

Selamat pagi murid-murid sume! haaa hari nie first day sekolah kan? bagi negeri yang dah bermula sekolah pada hari ahad tu dah masuk hari ke dua bersekolah lah yer.. pagi tadi aku dan en bob bangun seawal mungkin.. ate nak kejor lift ler ape lagi hahaha

mengalahkan budak sekolah nak masuk kelas lagaknya.. malam tadi dah ler tido lewat tapi pagi nie kena bangun awal.. huh tak aci :P ngeee

hasilnya.. aku sampai opis jam 7.29 pagi.. awal tak awal jugak la nie.. biasanya dekat2 kui 8 baru hegeh2 nak sampai hihi

bagus2 kekalkan prestasi!

teringat zaman kenangan bersekolah dulu.. aku mula bersekolah di sekolah kebangsaan Sungai Bakau (SKSB) kat area nibong tebal, seberang perai selatan.. sempadan antara Perak dan Penang.. umah aku kan ujung2 negeri perak nun.. so bleh la tumpang sekolah belah penang..

Pengalaman masa sekolah rendah dah tak ingat sangat.. cuma yang aku ingat cikgu kelas aku dulu garang giler! peknen plak tu.. lagi la bertambah garang.. salah sikit rotan! bising sikit pon kena rotan jugak.. rotan kat kepala tau guna pembaris kayu yang kaler kuning tu.. tapi kami time tu tak nangis woooo bleh jer tahan.. tak pulak mengadu kat mak bapak.. rileks jer.. haa kalo budak2 sekarang jangan main2 yer cikgu.. jentik pon tak buleh tau..

kepada yang dah ada anak2 yang bersekolah tu mesti kelam kabut kan hari nie? tak pon korang cuti ari nie kan.. weee bestnya anta anak g sekolah.. aku lambat g tau.. anak pon blom kuar lagik

ok la tu dulu nak siapkan keje dulu kang kita citer2 lagi k..

gambar pakai baju sekolah masa g btn tahun 2009 mengimbas kenangan di zaman persekolahan..

1 comment:

p R i n c E S s _ N said...

muke akak x byk beza pon....

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site