Tuesday, January 4, 2011

Pengantin Ang-ang

Sekitar Majlis Bertandang Adik Yat & Mohaz di Manjung, Perak pada 1/1/2011 bersamaan hari sabtu yang lalu.. permulaan awal tahun baru weh..

ramai yang wat majlis kawin tarikh nie.. yelah sempena tahun baru gitu kan.. date pon cantek jugak.. 1 hb 1 tahun 2010.. kira jadik 1.1.2011 camtu haa senang nak ingat.. dorang la senang nak ingat.. kita nie susah sket la nak ingat kehkehkeh

tak ketinggalan adik Yat dan suami turut memilih tarikh tersebut.. nak nak pulak hari jumaat tu malaysia cuti umum sempena kemenangan bola sepak negara piala suziki AFF maka dapatlah kami sekeluarga bertolak sehari awal ke Manjung sane..

kalo ikutkan perancangan kami nak gerak pagi2 lepaih subuh ari sabtu tu ke Manjung.. ate dah cuti haruslah pegi awal sehari.. makan angin kat sana dulu hihi

kat sana kami disediakan homestay yang sangat2 best! rumah teres 2 tingkat beserta ekon setipa bilik.. eh setiap bilik ker? eheh sesetengah bilik saje loh tapi termasuk bilik aku dan en bob.. kat hall pon ada ekon.. pendek kata tak panas langsung la bermalam kat sana.. sume cool sajer..

majlis dorang berlangsung pada keesokkan harinya... sepanjang perjalanan dari homestay ke rumah pengantin lelaki ditemani oleh abg2 mat motor TZM.. adeii gambo lupa nak aplod da.. tak per lah korang imagine udah ler.. abg2 TZM nie kawan kepada mohaz, adik ipar aku tu.. kire kitorang berarak naik kete ramai2 dorang (kawan2 mohaz) naik moto kat depan kitorang..

sampai kat trafik light siap tahan kete2 yang lain supaya benti n bagi jalan kat kitorang lagik.. maklum ler rombongan pengantin katakan.. cewah

ops lupa nak bagitau nie haa si blogger pn honeysour n family pon ada gak tau! kebetulan dia balik kg so dia datang ke manjung n join sekali..

time nie kitorang ngah tgu rombongan pengantin lagi satu.. adik pompuan mohaz pon kawen pada hari yang sama.. so 2 pasang pengantin akan berarak bersama2.. rombangan dorang dari Melaka..

sambil tgu sume sampai kami sempatlah mengedixs dulu.. masa kenduri kat perak aku tak sempat nak gedixs2 amek gambar tau! maklumla bizi time nie nak pose manyak2


pengantin serba merah.. merah ang-ang you!

nie adik mohaz dan pasangan..

kedua2 rombongan belah perak + melaka.. bercampur2 dah

cam biasa ada acara silat..

pengantin naik pelamin.. weols adik beradik tak sempat posing kat sini sebab lepas tu ada majlis berendoi anak buah mohaz dorang gantung buai betui2 kat depan pelamin.. so tak dapek la nak tunggu sampai ke petang..

makan time.. dapat ler makan kat tempat VIP tu ha walaupon kat hujung2 hihi

anak buah aku dan sedara mara..

pengantin baru tersenyum riang... raja sehari la katakan..

pengantin lama.. baru 6 bulan kawen nih :) baru lagiii hihi

makanan sume terbaek!

2 pasangan raja sehari

acara bergambar bersama ahli keluarga ku yang super ramai.. dimulakan dengan anak2 buah yang memang kaki posing! ntah ikut genetik sapa lani :P

candid.. sofea

adik beradik yang ada.. ada 3 oranglagi tak dapat datang majlis nie.. ada urusan lain..

hepi nye muka pengantin sambil buat senaman mulut.. gigi tersengih hihi

kami...

dan lastly sebelum bertolak balik ke shah alam kami singgah kat tepi pantai.. tempat nie namanya marina.. tak ingat nama penuhnya.. cantik sangat seswai kalo nak outdoor kat sini.. tak jauh ngan teluk batik..

perasan artis..lalala





haa tu dia sekali harung... kasi muntah korang tengok gambaq banyak2..

dah settle kenduri kedua belah pihak.. lega..

5 comments:

therosputih said...

wah...bestnya layan gambar...terasa kemeriahannya...weehaaa

eja kamel said...

wow..merah mak ngah pengantin. nice color tho. happy new year to u n family nway...semoga 2011 akan memberi lebih keberkatan dan rezeki yg melimpah ruah.

Gieyana said...

mmg merahnya..but cantik..:D

p R i n c E S s _ N said...

sgtt cantekk merah itu..timbul ok..congratz yat..

MaiHani said...

akk, dah besor laki akk tu ye..anyway..memang hot la warna yat tu..mengancam..cantikla..tahniah kak bakal dapat baby..tak lupa juga tahniah dapat adik ipar baru..:-)

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site