Wednesday, January 19, 2011

Ke Klinik lah kita..

Assalamualaikum wbt..

Hai korang... pagi tadi aku pegi Klinik Kesihatan Seksyen 7.. ala klinik biasa yang aku selalu pegi buat check up bulanan peknen tulah.. mano lagi..

Kali nie bukan aku nak check up peyut tapi nak bawak en bob pegi x-ray kaki dia.. kami sampai seawal jam 7 lebih.. pelik pulak tak ramai orang kat klinik tu pagi tadi.. biasanya kene beratur panjangggggg time nak amek nombor giliran.. pagi tadi ok plak.. mungkin tak ramai yang sakit kot :P

maka tunggu punya tunggu.... sampai lah turn en bob.. masuk ke bilik pemeriksaan doktor.. masuk kejap sangat dah kuar balik balik.. doktor suh amek ubat kat farmasi.. ingatkan doktor nak suh pegi x-ray.. rupanya tidak.. doktor suh en bob makan ubat tu dulu dan sapu krim yang dia kasik.. kalo tak ok jugak datang balik.. hurmmmmmmmmmmmm

punah harapan.. ingatkan bleh x-ray tang kaki tu ker.. yelah mana tau kot ada tisu yang terkoyak ke hapa ker kan %^&$**??$%& tak paham haku!

dah la tak bagi MC.. ada ke bagi time slip aje.. cemana la laki aku nak g keje kalo jalan pon sakit?? aiyaaaa tak paham..tak paham.. tak pelah mungkin dia anggap laki aku tak sakit sangat kot..

ok fine!

aku ajak en bob pegi klinik panel dia pulak.. mana tau kot2 dapat wat x-ray kat sane pulak..

sampai sane kebetulan orang tak ramai kat klinik tu.. oh yer klinik tu kat seksyen 2.. Klinik Burhanudin..

kali nie aku temankan en bob masuk ke bilik doktor.. kalo klinik kjaan memang tak la.. tak boleh nak teman2 nie sume.. swasta tak pe..

doktor nie memang harus di bagi pujian.. cara dia bertanya memang sangat bagusss.. bukan apa dia tanya soalan2 yang membuatkan ko rase sangat di hargai.. contohnye camni..

1. Awak sakit kat bahagian mane?
2. Kaki awak boleh angkat tak?
3. Awak baring dan cuba angkat kaki tu..
4. Owh kat sini yer.. ok tapi tak boleh x-ray kite kena scan MRI.. bla bla bla

haaa camtu la banyak lagi sebenarnya soklan yang doktor tu tanya.. tak ingat dah haku..huhu


doktor tanya nak inject tak? terus en bob cakap nakkkkk haha kene inject kat vontot la apo lagi.. nak tahan sakit nye pasal..

doktor tengah sediakan ubat nak inject la tu..


doktor tengah inject en bob..


tadi doktor pon ada bagi pilihan sama ada nak terus refer ke hospital pakar untuk scan bahagian kaki or makan ubat dulu dan tengok kesannya.. en bob pilih makan ubat dulu then kalo tak ok jugak ari jumaat nanti datang balik klinik tu untuk refer pada hospital pakar..

dapatlah MC 2 hari.. alhamdulillah terima kasih doktor! sangat memahami...

harap2 ok lah ubat tu nanti.. tak sanggup aku tengok penderitaan en bob menahan kesakitan setiap malam.. time nak tido jer problem.. pusing kiri pusing kanan.. rasa sengal2 kat kaki tu.. huhu

aku pon tak dapat nak lelap sangat kejap2 bangun sapukan minyak panas kat kaki en bob.. tak sanggup aku tengok dia macam tu tiap2 malam tau...

mudah-mudahan beransur sembuh la lepas nie yer sayang.. orang akan tetap jaga sayang sampai sembuh yer..

amin

5 comments:

aDieyZa said...

nasib baik dapat mc.. dah lama gak sakitnya tu kan kak? better refer ke hospital if x elok jugak yer..

mekchu said...

kesian nya en.bob tu.. tak elok2 lagi ye... lepas makan ubat ni, mintak2 makin kurang dan terus sihat.. amin...

therosputih said...

alahai...tak ok lagi upenya, tu lah, ternanti2 gak khabar encek bob mcm mana...nmpaknya masih bertarung ngan sakit...puh kiri puh kanan, puh encek bob sihat sepenuhnya dari sakit...

diLL said...

holla~ dah lama tak dtg sini.. owh sis da preggy eak? congratz.. lmbt tau.. ngeh3.. aaaa.. ape2pn sy doakan semuanya selamat.. amin~

*luv Syahnia* said...

teruk jugak tu sakit
asben akak yea..
hrp obat tu bkesan..

kak..nmpak akak lagik
kat lif kuartes
tp segan nak tgur
takot slah org..hehe

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site