Tuesday, June 15, 2010

Rumah ku syurgaku

Akhirnyaaaa.... setelah sekian lama aku mengimpikan nak duduk umah sendiri.. tercapai jua.. walaupun hanya umah sewa.. huhu

tak pe asalkan umah tu aku dan en bob yang punya.. syorgaaaaaaaaa :P

okeh memandangkan aku yang duduk dulu umah tu harus ler di touch up sebaik mungkin yer

nie lah dia keadaan ruang tamu umah aku yang agak kosong.. tak de perabot lagik

dan ahad tadi en bob dan kawan2 nye dah angkut beberapa perabot antik masuk umah kami..heheh

dan hasilnye adalah seperti dibawah ini.. tarrrraaa

nape aku kata perabot antik? haha

sebab sofa tu beli kat adik bos en bob yang nak pindah ke utara nun.. kebetulan dia nak jual perabot2 dia.. sebab payah nak angkut bawak balik utara nun so dia memang nak jual.. ape lagi tengok barang2 tu sume elok lagi hamek ajelaa.. kalo nak beli baru mau berapa riban.. baik amek jer yang second hand tu dulu.. jadik laa


weols amek 3 barang jer.. sofa bentuk L, meja makan 4 kerusi & katil saiz queen.. sume tu RM600 only..

so far barang2 tu sume masih elok lagi.. baru pakai dalam setahun dua gamaknye.. tak tanye plak orang tu.. boleh laa daripada umah kosong jer pastu berangan nak beli yang baru.. satu2..huu lambat laa..

nie kat bilik aku.. dah standby clearkan tilam sume.. konon2 en bob nak pasang katil la kan..

sekali kepala katil plak tak de!!! papan2 yang lain sume ada! cek punya cek memang tak de!!! huhuhu

rupa-rupanya kepala katil tertinggal kat putrajaya.. kat umah yang en bob amek perabot2 tu sume.. huhuh sedey.. budak2 lori yang angkat barang tu pon tak perasan yang dorang dah tertinggal satu barang..

apo lagi aku ngan en bob berdesup ke putrajaya kononnya nak amek kepala katil tu masuk kete.. mana la muat bang oi! kepala katil tu beso.. naik van buleh laa huhu

at last abg lori tu kate nanti dia tolong amekkan.. tapi hari lain ler sebab hari ahad tadi dia rushing nak balik perlis katanya.. tak pelah katil tu tak urgent pon..

yang urgent tu mesin basuh!!! huaaaa bila mau beli mesin basuh? guwe tak larat basuh baju pakai manual lagi..

agak2 ade sape2 tak memahami luahan perasaan aku nie?? hihihi

12 comments:

atty's said...

MEMANG PENAT KALO BASUH TANGAN..

Nazz@Purple said...

seronok nye dh de umah sendiri..ala..sekali sekala..jadi org dolu2..basuh kain manual je..apa salahnye..hehehe..

aDieyZa said...

skrg tgh sale.. so better gie beli mesin basuh skrg.. tgh sale ni gie grab cepat kak..

hajarus said...

tengok sofa akak tu teringat plak hajar kat sofa lam cite adamaya... coraknyer same ngan sofa adam + maya.. hehehe...

masih cantik lg barang2 tu kan.. cam baru jer lagi...

honeysour's blog said...

wah wah...teringin nk g umah kak ila...nanti raya jgn lupa buat openhouse k..hikhik

JIVEBUMZ said...

atty's ,
memang penat kak.. kain baju saya sorang tak pe tapi kalo berdua..uwaaaaa mau nangeh ari2 kak

Nazz@Purple,
sekali sekala tak ape nie dah berapa tahun pakai manual nie..

eh tetiba rase tak biase plak pakai manual punya hahahaha

aDieyZa,
sale??? kat kedai mana tu? seng heng ker? hahaha tgu fulus ada dulu la dik..akak dah kering sangat nie haa :P

hajarus,
haha akhirnyaaa hajar perasan gak ek? yup mmg same cam dalam citer ADAMAYA tu.. tapi nie sofa nama die ILAIZAT ekekekeke

honeysour's blog ,
hikhik mai laa bawak dani & ady sume2 bleh tolong akak masak2 :P

'ainrahimin said...

wahh...makin bertambah2 brg dlm umah...tmpang hapi tgk akak hapi...tp mesin basuh, asal tak request jdk brg hantaran akak...kuikuikui

JIVEBUMZ said...

'ainrahimin,
ada jugak terpk nk buat mcm tu tapi kan rase rugi plak.. abes barang2 kite cemana?? baik taruk barang2 kite yg lebey hahaha

tu t/jwb seorang suami nanti..lalalala

'ainrahimin said...

haha...okeh!!encek bob...tolong belikan akak mesin basuh satu...

hehehe

JIVEBUMZ said...

'ainrahimin,
eh lagi satu termissing plak.. nak peti ais gak! hikhik

Hayati said...

besttnye dh de rumah,2 le namanya rezeki nak kawin...tut2 ade org mau jual murah kan...
sementara nk cari yg baru..hehe

JIVEBUMZ said...

Hayati ,
itu ler pasai menda yg tak disangka2.. alhamdulillah asal ada jadi ler..

nak yg baru jenuh kumpul wit huhu

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site