Saturday, June 19, 2010

Party untuk orang bujang!

Hahahaha tajuk tak boleh belah ok

dalam english sama maksud dengan "bachelor party"

cam gini citernya.. pagi tadi aku pegi perodua nak check keta.. aku kalo nak balik kampung konpem pegi perodua dulu nak cek minyak hitam, air bateri, air keta, tayar dan sume lah.. nak check sendiri pemalasssssss ya rabbi! tapi kalo pegi perodua lajuuuu jer aku pegi..hiiii

sebab check sume tu preeee jer uols :)

Ok sambung stori asal..

aku tak de plan pon nak pegi umah ain butterfly.. ntah tetiba rasa cam nak pegi anta kad sendiri ke rumah dia.. mula2 ingat nak pos jer.. tapi bila pk balik cam tak best pulak.. dulu masa dia nak kawen dia bagi by hand kat aku tau! (masa tu weols duduk serumah bleh laa haha)

so aku nekad mau pegi hantar sendirik.. walaupun aku tatau umah dia kat mana.. redah jer sampai sosat2 huhuhu

alhamdulillah sampai jugak akhirnyaaa... yahuuu



rupa-rupanya puan honeysour dan anaknya si dani ada kat sini jugak..wah gamat la kalo weols berjumpa heheh ado2 jer stori nak citer :P


aku langkah kanan rupanya... elok ler tu blom sarapan lagi terus belasah makan tengah hari kat umah ain butterfly hohoho tak malu :P

ain masak gulai tempoyak.. faveret orang perak ler menu nih! sedappp sangat.. nak tambah lagi malu plak.. tuan umah makan cket jer.. aku ngan honeysour siap bertambah2 hahaha kebulur sungguh..iks iks kaver cket :P

pastu ada tempe goreng bersalut tepung.. fuhhh meletopp cicah plak ngan sambal belacan memang terbaekkk wookkk

menu yang simple tapi sangat menyelerakan.. (lapar sebenarnya tu hahahaha)

dah kenyang makan bleh main2 dengan dani.. aku lepak daripada kui 12.30 tengah hari sampai 4 petang! nak balik dorang tak kasi... ada jer benda nak borak.. aku dah macam magnet plak melekat kat situ hahah sonok...

pasni tak tau ler bila bleh lepak lama2 cam gitu g kan? hurmmm

hopefully en bob aku memahami... kalo dia faham bleh ler aku lepak2 ngan dorang lama2 cam gitu lagi kan.. kita tengok lah nanti :)



sambil melayan karenah dani yang semakin hari semakin panjang..hikhik


gerammmm ngan dani.. pandai posing la budak nie.. nie mesti keja mama dia nih hihi


kalo korang nak tau.. aku dah kenal ngan honeysour dah lama dah dekat 10 tahun jugak laa..lama kan? cemana leh kenal?? hurmmm dulu kan aku pernah kapel ngan abang sepupu dia.. pastu tak jadi.. tak de jodoh... kisah lama tu.. tak nak citer lah malu hihi


aku pon dah nak kawen minggu depan kan... so tak ingat kisah dolu2 g..

ok lah..

pada ain, anas dan nana time kasih banyak2 ek.. korang jangan lupe eh datang kenduri akak nanti!

luv uols!!! muaaaahhh

8 comments:

honeysour's blog said...

tula kan kak ila..bila la lagi nk lepak2 macam ni....nanti kak ila dah kawen konfem kena hangkut sekali abg bob kan...

tapi mmg bestla lepak tadi....rase banyak lagi bende nak ceriter...huhu

Miss Hirose said...

mengidamnye tgk gulai tempoyak
pastu tempe grg kalo kat tmpt su cicah ngn kuah cili kicap ..mmg superb..hehehe

JIVEBUMZ said...

honeysour's blog ,
haha mesti la bawak laling sekali.. itu pon kalo dia nak ikut laa

kalo akak lame lagi kat situ mau tido umah ain terus malam nie kang! hahaha

JIVEBUMZ said...

Miss Hirose ,
haah biasanya tempe grg memang cecah ngn cili kicap tu.. tp kalo cecah ngan sambal belacan pon sedap gak!!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uishh...da lame tu knl honeysour rpenyerr...huhuhu...counting days kak..

JIVEBUMZ said...

:: p R i n c E s S _ N ::
yup dah lama gilerrrrrr

okeh yunk my turn plak hahah

::ainbutterfly~ said...

nnt dtg lg yek..kite msk spesel punyo..jap sgt k ila lepak cni..

JIVEBUMZ said...

::ainbutterfly~
insyaallah kalo tak de aral mesti pegi lagi

ain pon same datang umah akak k!

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site