Tuesday, December 9, 2014

Sambut hari lahir ayah di Restoran Cerana, Cheras

 Assalammualaikum wbt...

Teringat masa sambut hari lahir ayah mertua bulan lepas dekat Restoran Cerana, Cheras aritu. Seronoknya dapat berkumpul beramai-ramai bersama family mertua. Keluarga sebelah suami ada 5 orang adik beradik dan semuanya adalah lelaki. Jadi gegirl saya, mak mertua, kak ina (ipar), nurul (adik ipar) dan anak-anak saya serta kak ina. Kesian mak dulu-dulu tak de anak pompuan... sekarang meriah cucu 4 orang perempuan ko hehehe

Oh yer mak saya pon ikut juga kitorang pegi sana. Kebetulan mak saya kan duduk dengan saya sebulan so wajiblah bawak mak sekali.. tak kan makan sedap2 tingal mak dekat rumah sorang2 pulak ken... tidak mungkin begitu!

 Ayah... selamat hari lahir yang ke 62 tahun... menten ensem lagi ayahku nie tau.. pencen askar nih.. semoga ayah sihat2 selalu hendaknya..amin

Saya dan family kak ina antara yang terawal sampai so kami orderkan  makanan dulu... nanti mak, ayah dan adik2 sampai aje boleh terus makan... oh yer Restoran Cerana nie best jugak tau sebab persekitaran dia cantik. Seolah-olah kita berada di atas tasik gitu... alaa gambar keseluruhan restoran tak amik pulaa... sori yer...

Selfie dulu... saya mak dan kakak ipar.. esya macam biasa menyorok disebalik mama dia je manjang..


Sebelum tu... sila jangan muntah pulak.. saya tengah rajin nak upload gambar banyak3 nie hehe

Cinta hati saya... dua-dua sayang ketat2

Ok meh nengok menunya dulu kasi korang terliur-liur hehehe

butter prawn serius sedappp

ikan siakap 3 rasa sedappp

tom yam campur sumpah sedapp!

Siakap stim pon sedappp eh rasanya nie bukan ikan siakap.. apa tah nama ikan nie kerisi ker? daku lupa

kerabu sotong... i like

kailan ikan masin

sotong goreng tepung yummehhh

asparagus...

Siap ada live band lagi uolss... suara depa dua nie boleh tahan sedap jugak.. paling best boleh request nyanyikan lagu happy birthday untuk ayah... kalau masuk AF pon layak jugak..yang pakai tudung tu paling win suaranya.

Masa nie kitorang baru lepas nyanyi lagu birthday.. cucu2 pon sibuk nak potong kek jugak

Sesi bergambar bersama keluarga... berlatar belakang kan live band haha

Secara keseluruhan makanan semua sedap2 belaka... licin jugak lah kitorang bedal... hehehe maklum lah ayah belanja... eh tetiba ayah punya birthday tapi ayah pulak nak belanja kan.. alhamdulillah rezeki anak2

Sebelum pulang jom selfieee dulu... hai susahnya nak bergambar anak beranak.. tengok lah tu anak2 saya tak reti duduk diam pandang kamera...mama babah jer over!

saya suka sangat pic nie! baru berangan nak bergambar dengan mak saya dan mak mertua konon2 saya nie anak menantu kesayangan lah... sekali kakak dan adik ipar datang menyelit hehehe

My Hero... juga hero bagi mak mertua saya... kesayangan... depa neh tau!

Last sekali... restoran nie memang best dan santai disamping makanan yang sedap2... korang boleh try la bawak keluarga... rasanya kena booked dulu dan buka pada waktu malam sahaja...

Lokasi?

Restoran Cerana
Batu 7 Lebuhraya Cheras Kajang
43200 Cheras
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

Boleh hubungi...


Pejabat :03-90749662/9667/90802526
Restoran : 03-90803715
Mohd Khairul Azwal(Manager) : 019-6171840
Mohd Ali(Asst Manager) : 017-3096511


Itu saje nak order shaklee call/wasap saya yer! bulan nie ramai yang order set cantik tau... harga mampu milik.. korang pon nak cantik meh calling2 

012-5417451

2 comments:

Azmi karim said...

nmpak sedap pula tgk gambar2 makanan tu....harga ok x?

ila izat said...

azmi karim, harga sy tak pasti sbb mertua belanja..rasanya harga berpatutan tuh

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site