Tuesday, December 2, 2014

Kulit cantik dan tak kusam agar suami sentiasa sayang cubalah Vitamin C

Assalammualaikum wbt semua!

Hai bertemu lagi kita.... alhamdulillah gembira rasanya sebab bulan nie Shaklee bagi dua promo yang sangat2 best! Nak tau apa dia??? haa meh laa baca sampai habis... saya memang nak share dengan uols pon...

Bulan nie sempena disember 2014 Shaklee bagi promo untuk dua produk nie iaitu vitamin c sustained release dan juga vitamin E.. yes! macam tau2 je vitamin c dan vitamin e saya dekat rumah tu dah habis tau.. ahaa kena WAJIB beli nie.. kalau nak kulit cantik, putih gebus laa ken... :P

Sebagai isteri yang sentiasa menitik beratkan kecantikan untuk suami kita semua patut menjaga dari dalam. Contohnya dengan mengamalkan supplimen. Terserah pada anda lah nak beli jenama apa. Cuma saya nak bagitau nie setakat nie Shaklee adalah yang paling best dengan kulit saya :)


Ketahui kebaikan vitamin C



Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 

Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar. 

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 

Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan. 

Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. 

Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. 

Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi. 



Apakah Simpton kekurangan Vit C ?


  • Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah 
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar Luka yang lambat sembuh 
  • Mudah selsema / bersin 
  • Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen) 
  • Mudah dapat ulser 
  • Mudah demam / antibodi tak kuat 
  • Gusi berdarah 
  • Salur darah mengecil 
  • Sakit sendi 
  • Tanda lebam pada badan 
  • Weight loss (bukan kurus sihat tapi kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)  

     

    Siapa yang perlukan vitamin C?

     
     
    Orang dewasa..kanak-kanak..warga emas..semuanya perlukan vitamin C. Siapa lagi yang perlukan vitamin C ??


    -Perokok & mereka yg bergaul dengan perokok ( vitamin C mudah musnah oleh pencemaran udara iaitu asap rokok..jadi orang yang duk sekeliling tu yang akan terkena tempiasnya)
    -Ibu mengandung atau ibu menyusu dan juga ibu lepas bersalin.
    -Individu dalam proses penyembuhan penyakit atau selepas pembedahan
    -Kanak-kanak
    -Orang yang mudah demam dan selsema
    -Pesakit berkaitan kardiovaskular seperti jantung, stroke, kolesterol tinggi dan darah tinggi
    -Anemic (Pesakit yang mengalami kurang darah)
    -Orang yang nak kulit gebu, anjal dan awet muda
    -Orang yang nak improve sexual health
    -Orang yang nak kurus
    -Orang yang stress & moody
     
     
     
    Vitamin C dalam sebotoi tu ada 180 biji tahan 4 bulan uols.. memang berbaloi sangat...esok saya cerita pasal vitamin e pulak yer...
     

     
    Hubungi saya untuk konsultasi percuma,
    Ila Kamilah
    Shaklee ID : 951481
    Call/Msg/WhatsApp/Telegram : 012-5417451
    Facebook Page : Jivebumz Vita shop




     


     

     
     

1 comment:

Fatihah Salleh said...

Vitamin C memang best. Saya pun amalkan vitamin C. suka sangat bulan ni promosi vitamin C. :)

Menyusu dan Cara Jana Pendapatan Dengan Shaklee

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site