Tuesday, October 25, 2011

Sedut gas lah kite


Pagi tadi jam 10 bawak esya g klinik panel babah dia kat sek 2.. biasalah klinik baharudin ler mana lagi.. mujur orang tak ramai so tunggu turn kejap jelah..

Jumpa dengan doktor baharudin yang softspoken...lemah lembut jer suaranya.. doc check suhu badan esya.. so far ok tak demam.. check pernafasan esya ok.. pastu tanya beberapa soalan kat kitorang..

doc: bila malam baby ada demam tak?

aku: tak pulak doc.. bila menyusu biasanya kepala dia mesti berpeluh..

doc: ok tak pe saya bagi ubat demam yer standby

dah agak dah mesti doc kasi ubat demam punya.. seperti yang uols katakan itu... ok fine tak pe amek jer dulu..

pastu doc cadangkan esya amek nebulizer.. eh betul ke ejaan camni? alaa sedut gas tu untuk cairkan kahak die..

esya steady jer tuh time sedut gas.. kata nurse tu kalo budak lain lama dah nanges meronta2..

cool jer minah nie.. tapi bila dah ujung2 gas nak abes mula la meronta2 nak lepaskan diri.. takmo gas..hehe kelakar plak dah tengok die..

pastu doc kasi ubat2 ini... ubat demam, batuk dan antibiotik... balik rumah aku kasi esya makan bubur nasi dulu.. pastu berkira2 ngan asben nak bagi esya makan ubat ke idak...

hurm ramai yang komen negetif pasal ubat batuk nie.. so aku tak kasi la kat esya.. so amek ubat tu cuma untuk standby jer kalo teruk kang baru aku kot...depend..

esya makan bubur pon sket jer.. macam tak berselera jer.. sian anak mama.. doc cakap lepas sedut gas tu baby akan rasa ngantuk.. tapi si esya nie elok jer dok main2 tak nak tido plak dia.. malam nie doc pesan suh datang untuk repeat gas plak.. batuk nampak macam dah kurang sket.. ops lupa tadi esya ada muntah sket.. kahak ada kuar sket la bersama ngan muntah tu mybe kesan neb tu kot..

Semoga esya cepat sembuh yer sayang.. mama taip laju2 nie nak apdetnye pasal.. nanti esya dah besar esya mesti baca entry nie yer sayang hehe

mama n babah luv u!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 comments:

atty's said...

esya, unty doakan semoga cepat sembuh

AnaLyana said...

Get well soon esya.. musim kot sekarang ni kak ila..

Zana Adieyza said...

esya, semoga cepat sembuh yer syg..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site