Monday, October 10, 2011

M to L

Waaaa my Qalesya sudah besar meh??! Cam tak caya jer.. Semakin hari semakin membesar.. Dulu masa lahir kecik jer sekarang nih... Membesar bagaikan johan.. Macam iklan susu apa tah tu hehe

Syukur alhamdulillah.. Seronok kan bila melihat anak membesar didepan mata.. Segala sakit sewaktu nak bersalin tu pun dah lupa sumenya bila lihat wajah anak kita..

Now Esya dah 5 bulan 3 minggu pampers saiz M dah ketat dan sendat.. Dah lama BS esya tegur aku suh tukar kepada saiz L.. Tapi aku sengaja nak abeskan pampers saiz M tu dulu.. Sygkan..

Yang tak bestnya saiz L ada 72 keping jer saiz M ada 84 keping..banyak.. Hege sama jer..

Hurm nak tak nak kene akur..anak makin membesar saiz makin berubah.. So mulai sabtu tadi dengan rasminya Esya dah tukar saiz L..

Apepon aku still bersama dengan DRYPERS.. Harga murah dan bercorak2 plak tu..
Cantekkk..

Korang plak?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

10 comments:

SharHanah® said...

Qalesya dah bape kg? geram tengok dia..cubit sikitttt!

JIVEBUMZ said...

SharHanah®
dah 7.5 kg..minggu depan nak cucuk n timbang 6 bulan mesti naik lagi nie hehe

Puteri Satu said...

peha dia berketul2 ye..hiks.. selalu baby pompuan memang berisi kan..tapi baby lelaki tak berapa berisi sangat..tapi tulang je berat... qalesya ikut papa dia ye...gebu je...hiks.. janji anak sihat kan...

izyandyiean@manik said...

comeinyer esya..pampers pun cutenyer...Azza pakai huggies..so far mmg sgt2 serasi dgn dia..xpenah lg kena ruam..azza br nak msuk 4 bln tp da pakai size M sejak 2 bln gik..berat cpt naik..skrg ni xtau la..tp masa 3 bln hr tu 6.kg..bestkn tgk drg mbesar...

AnaLyana said...

ayooo, budak bambam ni.. geramnya ngan peha dia tu..:)

nana pun dah kene tukar L ke XL, sayangnya...:(

pRincESs_N said...

wooo...esya hebat da pkai pampers size L...Aryyan still M lg..drypers jgk..tp klo kt uma..mama die ekonomi sket...pkai Hey baby!...muwah pon muwah..rm24.90...

mommie yuyu said...

tu dia peha qaleesya..mcm ahli bina badan..hafiz kena lawan cepat2 ni..yuyu dulu guna drypers jugak sb wording dia comel sgt, tp pelekat dia selalu rosak kalau terkena losyen.pastu skrg tukar huggies.pelekat velcro.harga pun lebih kurang sbb yuyu beli masa offer je

CikPuanMiera said...

N : aku kasik gak cyrus pakai hey baby. skg harus say no. ruam okeh. xsesuai ngan kulit budak tu. demand. petpet menjadi pujaan hati. drypers mahal :p

pRincESs_N said...

cpm: bkn pet2 lg mhl dr drypers ke..drypers 33.90..Aryyan bontot plastik..pampers ape pon die layan..gagagaga

Miz Yann said...

Sis, nak tanya baby sy 20hb 5 aritu timbang utk 3bln 5.4kg . Guna pampers saiz M. Skrg 11hb 6 sy tengok kat kelengkang dia ada garis merah yg menandakan pampers dia dah ketat. Mcmane perlu tukar saiz L ke?

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site