Thursday, February 17, 2011

Selamat Bertunang Wan & Nurul

Assalamualaikum wbt..

Adik ipar saya baru sahaja melangsungkan majlis pertunangan bersama pasangan pilihan hatinya pada tanggal 12 Feb 2011 yang lalu.. Alhamdulillah majlis yang dirancang secara tiba-tiba berjalan dengan lancar..

Kalo nak ikutkan dorang nih dah lama plan nak tunang.. sepatutnya dorang tunang 1 jan 2011 aritu lagi.. tapi date tu saya dan en bob tak dapat join coz adik bongsu saya kawen kan..majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki kat manjung, perak tu.. so tukar ler pulak ke tarikh 29 jan 2011.. tup tup ayah mertua saya pulak excident pada 26 jan aritu.. en bob plak sakit.. bertimpa2 plak masalah kami sekeluarga..

akhirnya dengan izin Allah maka berlangsunglah sudah majlis pertunangan mereka yang telah sekian lama asyik bertangguh.. kesian depa.. sekarang masing2 dah boleh menarik nafas lega lah yer majlis pon dah settle.. kira tunggu hari kawen la plak yer..

banyak giler en bob snap pic hari majlis tu tapi yang ini sajalah yang sempat saya resizekan untuk tatapan korang yer.. banyak2 kang boring pulak..huhu

time nie kitorang baru jer sampai kat umah keluarga perempuan kat MERU, Klang sana nun.. perjalanan daripada kajang ke Meru ambil masa sejam lebih jugak la dengan jammed apa suma huh paham2 la naik faderal highway kan pastu konvoi ramai2.. ko tunggu aku.. aku tunggu ko..


en bob nie memang fokus amek gambar bini dia saje tau tengok tu :P

rombongan kami tak ramai hanya ditemani family terdekat dan kawan rapat adik ipar saya si Wan..

ayah mertua saya sebagai ketua rombongan.. sebab tula dia dok depan sekali..


adik ipar saya yang bongsu sekali yang pakai baju belang2 tu baru darjah enam ok..

Wan.. kemain semangat ko nak g meminang yer :)


time nie saya langsung tak perasan ada paparazi ngah amek gambar.. tengah sakan bersembang nih! hihi



yang pakai baju hitam tu abg ipar saya yang sulung yer.. kenalkan..

dan wakil sebelah perempuan yang terdiri daripada jiran2 terdekat kawasan taman dorang..

kejap jer bincang2 hantaran sume dah settle! bagus cepatlah kami makan haha

dan acara menyarungkan cincin pertunangan pun bermula..

mestilah mak mertua saya yang sarungkan..

alhamdulillah selamat sudah.. mesti lega punyalah belah pompuan nie :)

tetiba teringat zaman aku bertunang dulu.. weeee bestnya saat itu.. terbayang aku yang gabra dan en bob yang malu2 kucing auwwwwww

very the kenangan ok!



mak dan nurul.. bakal menantu baru mak mertua saya :)


yang pakai baju hitam tu ler Wan..


makan time! nom nom nom

mak yong amek lauk tak henggat punya la banyakkk ko haishhh





oh itu saje.. pas makan kitorang posing dulu then terus balik... oh lupe kitorang singgah pekena ikan bakaq kat Muara, port klang sana nun.. besttttttttt tau!

nanti saya citer k!

4 comments:

aDieyZa said...

slmt bertunang utk adk ipar akk.. hope persiapan perkahwinan dia nanti berjalan lancar..

zOeY zAu YaH said...

tahniah2...syok tgk org bertunang ni he he

pRincESs_N said...

slmat btunang...seronok g mjlis2 ni..

Cik Wanie said...

Selamat bertunang buat adk ipar akak,
semoga kekal hingga ke jinjang pelamin seterusnya hingga ke akhir hayat,
mudah2an....

~amin~

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site