Wednesday, February 23, 2011

Antenatal Check up kali ke 5

Antenatal check up yang ke 4 pon tak buat n3 lagi trus skip ke check up yang ke 5.. aci tak? heheh tak pe mai sini aku buat sekali dua senang cerita.. nanti bila dah pas peknen rasa2 nak baca balik aku boleh cari kat belog nie.. kan senang ada belog kan kan kan

ini repot antenatal check up pada 9 feb 2011 yang lalu..

LK/LR : N
GULA : T (kencing ada sikit kotor laa)
TEKANAN DARAH : 100/60 (bulan lepas > 102/60)
BERAT BADAN : 70.6 kg (bulan lepas> 68.8 kg)
TEMPOH HAMIL: 28+6 minggu (bulan lepas > 27+3)
TINGGI RAHIM: 28 sm (bulan lepas > 26 sm)
KEDUDUKAN/PRESENTASI: FPF
JANTUNG: +
GERAK: +

yang ini pulak check up hari ini punya yang ke 5.. owh sekejapnyaa

LK/LR : N
GULA : B (kencing dah ok tak de kotor daa)
TEKANAN DARAH : 112/66 (2 minggu lepas > 100/60)
BERAT BADAN : 71 kg (2 minggu lepas> 70.6 kg)
TEMPOH HAMIL: 30+6 minggu (2 minggu lepas > 28+6)
TINGGI RAHIM: 31 sm (2 minggu lepas > 28 sm)
KEDUDUKAN/PRESENTASI: FPF
JANTUNG: +
GERAK: +

yeahhh berat ai maintain taw! hihi tu jer nak cakap.. ok next appointment on 9 MAC 2010 mungkin berat akan naik lagi tapi tak banyak dah kot.. weeeee nak masuk 8 bulan peknen dah la.. tatuttttnyeee

tadi kan mase check jantung ngn perut nurse tu cakap perut aku comel jer tapi dah nak masuk 31 minggu dah.. heheh kembang2 vontot aku bila puji2 comel nie kan..haha

12 comments:

pRincESs_N said...

wee...awl2 jekk berat nek mendadak ekk...xpe..psni berat baby yg akn naik...

JIVEBUMZ said...

pRincESs_N,
haah kan N mula2 memang naik mendadak lepas nie slow2 plak yer

^nanie^ said...

xlame da kan..pasni msti terbayang2 je baby tendang dr dlm cos da kuar..hehe..tp preggy mmg bes!;-)

JIVEBUMZ said...

^nanie^
haah tak lame da lebih kurang 2 bulan jer lagi nak deliver.. mestila terindu2 ngan tendangan si bobo nanti hiii

mekchu said...

kembang vontot time pegnen tak pe.. hahaha.. tp mmg nmpk comel lah.. tak tipu.. muka tak kembang langsung..

JIVEBUMZ said...

mekchu,
tu yg peliknye tu tang muka tak ler tembam nau tapi tang vontot huhhhhh betapa kembangnyeeee hihihihi

^nanie^ said...

sis,umo sis bape?nmpk mude la..hehe

JIVEBUMZ said...

^nanie^
tahun nie nak masuk 30 dah aiyakkkkkkkkk

^nanie^ said...

yeke?wow,speechless la..nmpk cm 24@25 je..hehe

cubaan said...

wow tak lama dah kak ila nak bersalin dah.. huhu.. takut tak? =p

JIVEBUMZ said...

^nanie^
erkkk nie yg nak kembang2 vontot nih! hahaha

cubaan,
eh nie nape cubaan nie? kan ke honeysour?

dah tak lama dah nana oi jap jer masa tu berlalu pergi kan hurmm

*luv Syahnia* said...

mantain lah kak.. ;)

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site