Tuesday, November 2, 2010

Pertama kali check up

Salam sume.. sori eh semalam kebizian melanda.. ai pegi klinik lor buat buku pink nie haa.. masuk 15 minggu kena la sebok2 buat buku nanti senang nak refer ke klinik kerajaan tiap2 bulan.. nak check up apa sume tu lah.. aku pon tatau..

memandangkan ini adalah kali pertama so keadaan aku masa kat klinik tu sedikit terkial2 la ropenye.. sampai klinik sekyen 7 jam 7.50 pagi.. pegi amek nombor then nurse bagi buku pink nie suh isikan yang bahagian depan tu.. terkial2 mengisi sorang2 kat kerusi yang disediakan.. perut pulak berkeroncong time tu lah! adeiii nasib baik aku ade bawak bekal air kosong + roti gardenia perisa jagung yang 60 sen tu.. bleh la wat lapik perut pagi tu.. ecece tu pon nak bagitu detail kan.. haaa layankan ajelah yo


lepas siap isi sume pulangkan kat kaunter.. dan bersedia menunggu giliran.. ohohoho ko tengok lah tu ramai giler umat manusia kaum ibu mengandung + dah beranak semuanya ado.. kaum bapak2 mithali pon ada jugak menemani kaum ibu2 berkenaan.. amboi kemain meriah lagi klinik tersebut..

tunggu punya tunggu akhirnya nombor aku dipanggil.. nurse amek ukuran ketinggian, berat badan pastu pegi amek darah.. buat ujian air kencing.. pastu jumpa nurse balik cek breast cancer.. cek perut.. pastu keluar balik tunggu lagi... jumpa doktor pulak.. cek mata.. cek perut lagi.. haa macam tu lah keadaannya..

sampai la ke jam 11.30 pagi baru pegi amek ubat dekat farmasi.. aku dibekalkan dengan asid folik untuk stok sebulan punye.. huh legaaaaa settle jugak check up pagi tu..


result sume ok.. buku pink ada kat umah plak so tak dapat nak apdet result tu sume yer kawan2.. cuma jumaat depan aku kene pegi klinik tu balik untuk buat ujian diabetes.. minum air gula beb! haaa mesti dah pernah rasa kan? hihi sedap ker air gula tu? harap2 nurse bagi aku air gula perisa blackcurent ker kan.. hurm sedap jugak tu hihi

sekian

9 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

awalnyerr kne minum air gula kak..??

therosputih said...

hoho...selamat menghabiskan masa di klinik ibu dan anak...hope baby ngan mamam baby sihat2...

therosputih said...

alamak...tertulis mamam pula...hahaha...

correction...mama hokeh...

JIVEBUMZ said...

:: p R i n c E s S _ N ::
haah coz nak check sama ada ade diabetes or tak.. coz arwah ayah dulu ade penyakit kencing manis..huhu

therosputih,
mamam pon mamam la yunk hahaha

Puteri Satu said...

klu ada keturunan memang automatik kena minum air gula.... akak dah minum awal bulan lepas... bulan ni kena minum lagi.. sebab pregnant umur 35 tahun ke atas.... huhuhu.. layankan aje...

JIVEBUMZ said...

Puteri Satu ,
akak peknen?? tahniahhhhhh yes ada geng lagi sorang hihi

tula kak hopefully sedap ler air gula tu nanti yer

mekchu said...

lepas ni mmg menjadi salah seorang penunggu setia kat KKIA tu ler.. lepas omak ehh selamat, nak check up anak pulak.. huhuhuhu..

pssttt.. air gula tu sodap.. rasa mcm nak tambah segelas lagik.. huhuhu.. good luck :)

.:Mrs. Engineer:. said...

better bwk sentiasa buku pink tu.. :)

sy pn nnt nk kne minum air gula coz berat naik mendadak...he3...

JIVEBUMZ said...

mekchu ,
thanxs mekchu mintak seploh gelas la hahahaha

.:Mrs. Engineer:.
aiyaaa sama la kita kan.. tak pe utk kesihatan kita dan baby :)

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site