Thursday, November 18, 2010

Repeat scan bobo

Rasanya belum terlewat untuk saya mengucapkan SELAMAT HARI RAYA EIDUL ADHA kepada semua kaum muslimin dan muslimat sekalian..

nak sambung kisah aritu lepas balik klinik minum air gula tu kan kami suami isteri singgah klinik swasta sebab nak scan bobo.. bobo tu maksudnya anak dalam bahasa arab.. saje panggil dia bobo sebab ai like!!..hihi

pertama kali melihat bobo sangat aktif di dalam sana membuatkan aku terasa sangat2 kagum + terharu + macam tak percaya dengan apa yang aku lihat!

yelah dulu aku pernah citer kat sini kan yang aku pegi scan kat 1 klinik swasta nie tapi tak nampak kantungnye.. mase tu perasaan aku HAMPA belaka...huhu

alhamdulillah kali nie aku berkesempatan melihat bobo secara live.. eceh melalui scan ler uols :)

doktor ukur kepala dan badan bobo.. 2x doktor ukur kepala bobo.. doktor cakap aku dah peknen 18 minggu dan due date pada 17 april 2011.. waaawiiiii cepatnya doktor? kalo ikutkan kiraan aku sekarang nie baru 17 minggu.. tapi doktor kate due date nie bleh berubah2.. hurm camtu la lebih kurang.. so tambah lagi seminggu yer "advanced weeks" hihi

bobo sangat aktif kat dalam sana.. pusing kiri kanan..depan belakang.. subhanallah hanya Allah saja yang tahu perasaan kami ketika itu.. cam tak cayo pon ado!

nie close up bobo.. nampak tak kepala bobo?


bila dah dapat tengok dengan mata kepala sendiri baru la aku betul2 percaya yang aku nie peknen.. sebelum nie aku rasa cam was-was sebab tak nampak kantung bobo huhu

syukur alhamdulillah ya Allah.. terima kasih padamu ya Allah...

tak lupa juga terima kasih kepada klinik Ajwa diatas layanan yang sangat baik.. sumenye staf perempuan kat situ.. doktor pun baik hati + comel.. peknen jugak hihi

nextmonth nak scan gender baby pulak.. tak kisah la lelaki ke perempuan aku terima dengan redha..

6 comments:

CikPuanMiera said...

oh.
saya suke p Ajwa.
best.

dulu scan cyrus pon kat situ.
hehehe.

JIVEBUMZ said...

CikPuanMiera,
akak baru tau AJWA kat situ! bagus kan klinik tu!

kojah said...

take care ye kak =)

*sy memula ingt bobo tu apa la...hihi

JIVEBUMZ said...

kojah ,
bobo = baby = anak
:)

thanxs

mekchu said...

bobo ada byk ruang.. dia lasak.. sok dia dah besar, dia main sepak2 lak.. indah tau saat2 tu.. jgn lupa tiap kali scan biar hubby tgk sekali..

p R i n c E S s _ N said...

1 perasaan y x dpt dgmbrkan bile tgk ultrasound tu kan..wee..nxt week check up..x saba..!!

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site