Wednesday, November 24, 2010

Kisah semalam

Malam tadi..

tengah siyok memasak masakan kegemaran sendiri tiba-tiba gas plak abes.. hampesss kerompes betui laa.. potong stim betul huhu

kelangkabut mintak tolong en bob pegi kedai tukar gas.. time tu dah jam 9 malam dah tak da perkhidmatan penghantaran gas dah malam2 nie.. nak tak nak terpaksa pegi kedai jugak..

kesian laki aku angkat tong gas yang berat tu..huhu apakan daya dah memang tugas laki kan.. en bob pasangkan tong gas yang baru tapi sampai kesudah tak kuar2 api kat dapur gas.. eh pelik nih tak kan gas baru tak da gas plak.. berat pulak tu.. hadoiii

en bob turun kedai balik tukar gas lain mana tau kot2 gas tu yang problem kan.. try lagi sekali bukak dapur tak menyala jugak.. huhu apekah?? tak kan tong gas baru rosak lagi? tah2 kepala gas yang rosak? tak pun dapur gas? adeiii sume tu baru lagi tu.. tak kan dah rosak..

sambil tunggu en bob dok ngetest dapur gas dan tong gas tu aku ambil inisiatif memasak menggunakan periuk nasik letrik.. nasib hadiah kawen aritu dapat banyak periuk nasik letrik.. boleh pilih yang mana satu nak guna.. kecik ada besarr pon ada.. terima kasih kepada yang bagi hadiah nie yer!

tak sampai setengah jam siap masak! sambal kerang + sayo bayam

itu jer yang termampu, ingat nak wat cendawan goreng tepung tapi dah dapur tak menyala sampai ke sudah tak dapat la... sian en bob dia teringin nak makan.. hoho tak per lah next time ok! kasi tukar itu kepala gas dulu yer sayang :)

sian en bob penat dia, berpeluh2 nak nyalakan api tapi tak nyala2 jugak.. tak pelah esok2 la buat yer..

hari nie plak aku ada bengkel kat Crystal Crown, Pj.. terpaksa berpisah dengan en bob selama 3 hari 2 malam.. uwaaaaaaaaa

en bob balik umah mertua kat kajang.. tak mau dia tinggal sorang2 kat kuartes tu.. takutt yer sayang hihi


tak per lah dah keje nak buat cemana kan?

last sekali pic tuan tanah.. macam biasa nak interprame jugek :P

3 comments:

p R i n c E S s _ N said...

bpisah kjap...ajk en bob tdo kt hotel skali kak...hihihii

JIVEBUMZ said...

p R i n c E S s _ N ,
kalo romate tak check in konpem ajak en bob tido sane sekali huhuuu

therosputih said...

terus balik umah mak...hehehe

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site