Wednesday, June 8, 2011

Terima kasih emak

Assalammualaikum wbt...

Korang buat apa petang2 nih? ahaa aku baru nak mengadap belog nie.. bila anak dah tido senang sket nak buat kerja sume.. mujur ada mak aku kat sini boleh la tolong tengok2kan si kecik tu.. nanti kalo mak aku dah balik kampung konpem kelam kelibut punyalah... entah2 aku dah tak dapat nak masak lagi.. kena tunggu en bob balik kerja baru dapat masak.. anak aku nie nak orang ada dekat2 dia baru lena tido.. kalo tak da sesapa sure dia dah hekhek

tak perlah nanti bila mak aku dah balik kampung aku makan roti jer la kalo esya tak bagi peluang mama dia dok kat dapur huhuhu

mak aku datang sini masa aku berpantang hari ke 40... maknanya mak aku jaga aku 4 hari ajelah.. manakala mak mertua aku jaga aku 40 hari.. eh silap 38 hari tolak 2 hari kat spital :p



pic mak aku bersama cucu sulungnya...

ekceli Esya adalah cucu pertama mak aku.. harus sayang lebey nih! yelah dah cucu pertama mesti la mak aku sayang banget... itu memang tak boleh dipertikaikan.. bila Esya nangis sket2 jer mak aku dah riso.. pastu yang paling best kalo malam2 Esya buat hal tak nak tido ker kembung ker aku terus ke bilik mak aku.. bagi Esya kat mak aku.. pastu aku kroh kroh hihi sangat buruk perangai!

masa pantang ngan mertua mana berani nak hulur anak malam2 kat mertua.. malu siot! ngan mak sendiri selamba jer lalalala

oh yer tadi mak mertua aku sms bagitau dia rinduuuu sangat kat Esya.. alahai kesian plak aku.. yelah sape tak rindu cucu wei.. dah la dia jaga esya lama mesti dok terbayang2 wajah cucu kesayangan nih.. hurmmm lepas nie giliran mak aku plak merindu2 si Esya nie... hadoii apa nak buat memang macam nie la.. kita kalo dah selalu jaga baby tu mesti akan teringat2 dan terbayang2 bila baby tu dah tak de depan mata nanti...

nie mertua aku.. masa hari yg ke 40 berpantang.. time nie aku dah nak balik rumah..


dah masuk kerja nanti aku plak yang meroyan kot... hihihi tak per aku boleh balik tengah hari tengok anak.. oh lupa nak bagitau aku dah dapat cari pengasuh untuk Esya nanti.. Jiran aku kat kuarters nie jugak.. dia jaga 4 orang budak masuk Esya dah 5 orang.. harap2 dia boleh jaga dan asuh Esya dengan sebaiknya... harap sangat2!


pepon aku nak ucapkan berbanyak TERIMA KASIH kepada mak aku dan mak mertua kerana sudi jaga aku dan Esya semasa dalam pantang... jasa kalian tidak ternilai.. hanya Allah yang mampu membalasnya...

luv u mak!
(dua-dua mak ai luv taw!)



5 comments:

NoreLL said...

bila bc bab anak mnangis mlm...bg trus kat mak..sy cmtu gak.kat MIL...xberani..hehehehe..
xpe..nt biasakan diri tu di samping kerenah bb tu...sy dh msk 2bln keja...tu pun mkn terkejar2..hubby dok jauh lak..

take care esya 2...
sygi anak kita..

Nurul Amira said...

hehe , untungnye mak mrtua jaga . kre oklah tu . alhmdulillah . smoga esya cepat mmbesar . xsabar nk tgok pic baru esya :)

dd dudu said...

----pastu yang paling best kalo malam2 Esya buat hal tak nak tido ker kembung ker aku terus ke bilik mak aku.. bagi Esya kat mak aku.. pastu aku kroh kroh hihi sangat buruk perangai!----




hahahaah comel kak jibam. sy pun nanti tah2 camtu gak dgn ma ;p

*Miss Syahnia* said...

kalau mak yg jaga mmg rasa
sgguh dberi prhatian kan kak

lagi2 kat cucu kan ;)

pRincESs_N said...

kak..bile start masuk keje..ohh..esya..manjenyerr die..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site