Tuesday, June 14, 2011

Teringat saat getir itu

Tiba-tiba aku teringat saat2 getir aku menanggung kesakitan sewaktu nak melahirkan Qalesya Irdina.. hari selasa bersamaan dengan 19 April 2011... sakit selang 3 minit yang membawa aku ke Hospital Serdang keesokkan harinya... sesudah subuh aku dan suami dah terpacak dekat depan pintu dewan bersalin Hospital Serdang..


Saat aku disorong masuk ke dalam bilik bersalin kononnya nak bersalin normal.. pastu disorong masuk ke bilik bedah pulak untuk di ceaser huiii kenangan itu masih segar di dalam ingatan.. kalo boleh lah kan aku tak nak di ceaser lagi... kalo boleh laa... eceh cakap macam nak peknen lagi jer ekekeke... nak memang nak tapi nanti dulu la.. bagi Esya kenyang minum susu mama dia nie dulu ok hihi

bila tengok gambar aku terbaring macam nie rasa seriauuu sangat nak ceaser lagi.. yelah orang bersalin normal dah laju jer pegi tandas aku lak terbongkang kat atas katil macam nie haa.. time tu aku demam tau.. demam panas kaw2 punya.. sampai la keesokkan harinya baru suhu badan turun cket..

dan sekarang sudah hampir 2 bulan kenangan itu.. cepat sangat masa berlalu pergi.. bila masa cepat berlalu maka tak lama lagi aku akan mula bekerja.. oh no! macam manalah bila dah mula keja nanti.. mesti tak tentu arah hidup aku.. yelah nak biasakan diri tanpa anak disisi...



mesti rindu kat anak kan kan kan???
korang cane ar? mesti same perasaan macam aku gak kan? hihi


oh ye minggu depan Esya dah masuk 2 bulan nak kene bawa g klinik nak cucuk... tak sabar plak nak tau berapa berat esya dan berapa berat mama esya... ooyeahhhh




4 comments:

pRincESs_N said...

same laa kite..tbayang2 lg saket tu..serik jap..hehehe

AnaLyana said...

takutnya czerrrr..huhu

*Miss Syahnia* said...

cepat je masa blalu kan dear
dah 2bln..jap g esya bambam
dah pndai bjalan..

time tu boleh lah tmbh lg sorg
hihihi ;)

ellisya said...

aduhh..
tiba2 rasa takot lak nk branak..
serammmm..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site