Wednesday, June 15, 2011

Adei cane nie Esya dah pandailaa

Tadi aku bagi botol susu kat Esya.. kat dalam tu aku masukkan susu perahan.. bagi kat dia minum sekali dia tolak2 ngan mulut.. macam tak nak jer.. adeiiii camne nie? sebelum2 nie nak jer dia minum susu aku dalam botol tu.. sekarang nie dia macam dah pandai beza pulak... dia nangis2 tak nak susu dalam botol tu.. dia nak nenen aku jugak.. huhu kalo macam nie susah lah aku nanti...

Baru aku perasan sejak aku balik sini aku dah jarang bagi susu dalam botol.. selalu sangat kasi nenen dia macam dah lupa dekat botol tu.. salah aku jugak! hukhuk

Nak buat macam mana yer? Ada tak sesiapa yang pernah mengalami keadaan macam nie? boleh tolong bagi pendapat dan cadangan tak?

Aku ada lagi sebulan lebih nak latih Esya minum susu guna botol kalo dia still tak nak susah la babysitter dia nanti..

Ya Allah Ya Tuhanku kau permudahkanlah segalanya....


4 comments:

pRincESs_N said...

try acu botol kt mulut die time die nk tdo..tgh mamai2 tu kan..or try je byk2 kali..nti klo die da lapa sgtt msti die hisapnya laa..

FIESYAH said...

x pe ada mase lagi..betul ckp N tu, nanti bagi susu time die tengah mamai nak tido @ time die nagis nak susu time die tido, insyallah...

mekchu said...

jibam pakai puting apa? try yg lembut sikit dulu.. then baru tukar yang keras..

JIVEBUMZ said...

thanxs koranggggg

nanti jibam try lagi dan lagi dan lagiiii yer

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site