Monday, June 20, 2011

Esya 2 bulan

Sepatutnya entry nie kuar semalam iaitu 19 Jun 2011 genap Esya berusia 2 bulan. Tapi mama dia bz plak xsempat nak karang entry so kuar arinie pon xpelah yer

So siang tadi aku dengan mak pegi klinik seksyen 7 bawa Esya untuk cucuk yang 2 bulan tu.. Niatnya nak buat appointment dulu tapi nurse cakap buleh cucuk terus.. So ok la kan xpayah aku ulang alik ke klinik lagi..

Masa cucuk tadi Esya rilex jer.. Nangis sket masa jarum masuk ke peha dia pas jarum tu kuar senyap lah dia.. Alhamdulillah lega aku.. Riso gak kalo dia nangis kuat2 tadi

Haa nak tau brapa berat Esya sekarang? 5.9 kg ok! Sket je lagi nak cecah 6 kg! Patutla makin bambam sekarang nih :)
Berat mama dia terlupa nak tanya tadi adeii selalunya nurse cakap kat kita tadi tak pulak.. Aku membelakangkan penimbang tu sebab tu tak nampak bacaannye huhu.. Kalo ikut penimbang berat kat rumah aku nie 55 kg.. Ok lah tu berat tu :)

Next cucuk plak pada 25 Julai 2011.. ok tu saje lah kot laporan untuk bulan nie hihi

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 comments:

pRincESs_N said...

mama makin kurus...esya makin bam2...nti buli mama lg..hehehe

aDieyZa said...

sekejap jer dh 2 bulan.. esya makin comel!!

peusmemey said...

gewaamm nye tgk bb akak.. nk kiss pipi bnyk kali... hehe akak nk tanye ni..cm ne akak wat gadjet perkembangan bb hrtu?

JIVEBUMZ said...

pRincESs_N,
tu lah dia penangan anak kesayangan kurus pon tak pe asalkan anak sihat :)

aDieyZa,
haah kejap la... tapi nak menunggu 2 bulan tu kemain seksa lagi hihi

peusmemey,
gerammm eh? mai la kiss kiss hihi

oh gadget tu yer hurmm nanti akak jumpe akak pm kat fb peus yer, lupa dah apa link dia.. senang ada menda alah tu nak tengok perkembangan baby kite kan

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site