Wednesday, April 27, 2011

Kenangan Pertama kali bersalin Part 1

Assalammualaikum wbt sume.. Maaf yer tak sempat nak balas komen2 uols sebab bizi menguruskan anak.. Bak kata org masih terkial-kial gayanya. Ok la nak sambung kisah aritu yang pasal dah ada tanda awal bersalin tapi yang ini lagi advance terus kita cerita pasal bersalin. Hihi korang paham tak nie? Ada tu dalam entry lepas tu aku citer ada 2 bunyi jantung kan.. Haa sebenarnya aku pon saspen gak time wat CTG kot kalo tak salah aku ala yang letak wayar2 kat perut pastu ada bunyi jantung anak.. Kat perut aku nurse letak 3 wayar ok! Org lain 2 jer.. Pastu dorang scan punya scan, cari punya cari sampai tak dapat kesan mana datangnya bunyi jantung yang lagi satu tu.. Dalam hati aku punyalah berdebar2.. Eh dapat anak kembar ker? Pastu macam2 la doc dok tanya soalan kat aku.. Ada adik beradik kembar tak? Sedara mara? Aku layankan aje walau dalam hati dah berbunga-bunga riang cewahh :p Dipendekkan cerita setelah hampir 4 jam dorang dok check aku.. Bukan 1,2 doc tapi dah 4,5 doc dah pon tu blm aku kira doc pelatih sekali.. Hurm meriahnya.. Yang bestnya time kene seluk tula.. First time perasaan nak kene seluk tu.. Oh no!! Ai maluu! Tp kalo dah sakit apa yang nak dimalukan lagi.. Serah jelah hihi. After check up hampir 4 jam tu aku dibenarkan balik umah.. Nurse pesan kalo sakit selang 3 minit baru datang spital balik.. Okla aku pon malas nak tanye pape lagi terus balik umah mertua. Yang bestnya mertua aku pon dah standby kt tempat menunggu dewan bersalin bersama dengan en bob.. Sekali tak jadi bersalin da hahaha oklah nti aku citer bab sakit betui2 saat tu dengan bersalin sekali yer.. Tunggu next entry.. Kelam kabut nie takut anak nangeh nak cucu :) k papai..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 comments:

zahidah dihaz said...

wah!!! tahniah kak ila....berapa ari bulan birthday baby ni? sama dengan saya ke? hehehehe



New Entry: Find out what berry are you

AnaLyana said...

huhu.. nana dah tau pun nana tetap nak baca gak.. part yg bunyi 2 jantung mmg suspen kan...

selamat tak tdo malam ye kak ila..hikhik.. dan moga2 esya behave je..:)

mommie yuyu said...

cepatla sambung mommy..saspen taw..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site