Friday, April 1, 2011

Antenatal check up kali ke 7 = 9 Bulan

Assalamualaikum wbt....

Semalam adalah check up yang ke 7 yer kawan-kawan.. aku amek appointment waktu petang iaitu pukul 3. Kali nie tak ramai sangat orang buleh la.. banyak lagi kerusi kosong.. cuma parking jer tak de so aku terpaksa park kat tepi2 divider jalan tu..


LK/LR : N
GULA : B
TEKANAN DARAH : 115/67 (minggu lepas > 119/60)
BERAT BADAN : 74.5 kg (minggu lepas> 74.5 kg) >> berat menten der!
TEMPOH HAMIL: 36 minggu (minggu lepas > 35+3)
TINGGI RAHIM: 38 sm (minggu lepas > 36 sm) >> kejap jer dah panjang 2sm kan?
KEDUDUKAN/PRESENTASI: FPF
JANTUNG: +
GERAK: +

begitulah dia resultnya.. berat tak naik menten jer.. tinggi rahim yang naik 2sm.. patutlah peyut makin besor.. erm pastu kene jumpa dengan doktor.. doktor cek jantung bobo semuanya ok.. then check jantung mama bobo pulak.. ada bad new la uols.. sampai 2 orang doktor check jantung aku.. dua2 doktor tu tak berani nak confirm apa2.. dorang kata jantung aku ada masalah cket.. denyutan terlampau laju.. so dorang mintak aku datang klinik isnin depan untuk refer dengan doktor pakar.. weeee saspen weh! aku rasa aku sihat2 jer.. cuma sejak 2,3 hari nie aku dijangkiti selsema.. mungkin sebab tula pernafasan aku jadik tak betul cket.. hurmmm dalam pada tu aku riso jugak kalo ada apa2 penyakit lain ker nanti..

korang tolong doakan untuk aku yer.. aku berharap sangat aku sihat dan dapat lahirkan bobo dengan selamat...

"Ya Allah ya tuhanku hanyalah kaulah tempat aku memohon pertolongan...jauhilah aku dan anakku ini daripada sebarang penyakit..."

aminnn...

5 comments:

Mummy `Aish said...

Mudah-mudahan Kak Ila selamat semua yer..

^nanie^ said...

sis,da xlame kite ni..wish sis gudluck juge..smoga kite semua dipermudahkan olehNya..;-)

Orked said...

Same le macam saya mase peknenkan anak pertama dulu..siap p scan jantung..msuk dlm ntah ape ke bendanye..yg malunya..siap smua benda kt badan kna cabut..kna pakai bju spital je..

Alhamdulillah, xde ape masalah...mase tu mmg risau..bdebar sgt2..

pRincESs_N said...

mayb sbb pnat kot..da ujung2 ni mmg mcm2 news nyer..N doakan x pape..sume ok..

mekchu said...

mungkin betul jugak tu selsema efek denyutan jantung.. tak pun jibam suspen sangat smpai jantung berdegup kencang? apa2 pun, mekchu doakan yang terbaik utk jibam & bobo..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site