Monday, April 18, 2011

Dah ada tanda awal bersalin Part 1

Assalammualaikum wbt.. Subuh tadi aku dah tak boleh lelap.. Dengar je suara tok siak mengaji al-quran kt surau umah aku terus tak boleh nak lelap. Tiba-tiba terasa macam ada cecair keluar daripada tutttt... Cepat2 aku ke bilik air.. Tengok2 ada air berlendir bercampur darah.. Panik giler weh! Cepat2 kejut en bob bagitau apa yang berlaku.. Terus ajak en bob pegi spital serdang.. Sampi kt serdang patient tak ramai, aku di bawa masuk ke dalam bilik pemeriksaan.. Hampir 4 jam jugak la aku di periksa.. Dah terasa pengalaman diseluk... Huhu sakit giler weh! 2 kali tau kene seluk dengan doktor yang berlainan.. Bukaan baru 1cm so aku dibenarkan balik.. Now aku ada dirumah mertua di kajang.. Darah masih lagi keluar pastu kejap2 rasa macam senggugut tu ha.. Tapi aku boleh tahan lagi.. Jap lagi kalo dah tak tahan sangat aku akan ke spital balik.. Ohye tadi kan mase ngah check jantung baby tetiba ada 2 bunyi jantung.. Apekah??? Erm tu nanti aku citer later2 yer.. Skg nie tengah menahan sakit tapi gagah nak update.. Nasib ada BB.. :) oklah korang doakan aku yer.. Mudah2an segalanya dipermudahkan olehNYA.. Amin...
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

7 comments:

pRincESs_N said...

Weee...gud luck kak...da deliver roger k...bobo...

mommie yuyu said...

ila, ila, yuyu saspen baca cerita ni..tanda2 dah tu ila.nnt kalau sakit lama terus la pergi spital ye..risau pulak yuyu..maknanya ni yuyu nk dpt ank buah sorang lagi.eh ke dua org??lagi seprise ni..sabar2 yuyu..tgu je berita dari ila..hehe..

AnaLyana said...

kak Ilaaaa...kembar kah? wahhh..teruja nak tauuuu..

therosputih said...

kita doakan akak selamat semuanya dan dipermudahkan segalanya...insyaallah...(kita plak yang cuak weih)

Anggerik's said...

Dah deliver..baby girl..hehehe
Tahniah yer akak..
nanti ada masa ktorg melawat..

^effa^ said...

wahh kembar ke.. if yes best nye... effa doakan semua nya ok..insyaAllah.. take care. ;D

ch@ said...

seluk baru buka 1cm ni yg azab sikit, kena pula doktor ala-ala arab, gagah perkasa je dia seluk, ngeriii.

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site