Friday, April 8, 2011

Antenatal check up kali ke 8

Assalammualaikum wbt..

Ye Pn Amiys semalam saya pegi check up kat klinik kesihatan seksyen 7, shah alam.. waaa tak sangka ada blogger yang perasan saya..uhuhu terharu.. alaaa nape tak tegur kite? at least ada la kawan nak borak kang time menunggu turn.. ok tak pe nanti minggu depan ari khamis kalo jumpe sila tegur saya yer.. :)


Oh ye semalam adalah check up yang ke 8.. weee dah 8 kali tau pegi balik klinik tu tak termasuk pegi amek berat lagi.. kalo ikutkan dah berbelas kali rasanya pegi klinik tu..

hurm macam biasa info terkini perkembangan mama dan bobo setakat ini..


LK/LR : N
GULA : B
TEKANAN DARAH : 114/69 (minggu lepas > 115/67)
BERAT BADAN : 76.2 kg (minggu lepas> 74.5 kg) >> berat naik lagi sekilo! hebatt
TEMPOH HAMIL: 37+1 minggu (minggu lepas > 36)
TINGGI RAHIM: 37sm (minggu lepas > 38 sm) >> eh dah turun laa..nak bersalin dah per?
KEDUDUKAN/PRESENTASI: FPF
JANTUNG: 158
GERAK: +

nurse pesan kalo dah ada tanda2 bersalin tu sila ke hospital dengan segera.. carta pergerakkan anak continue sampai la bersalin.. ubat jangan lupa makan.. tu saje.. continue check up kali ke 9 pada 14 april nanti kalo masih belum bersalin jugak..

agak2 bile aku bersalin yer? saspen gak nie... menghitung hari la katakan :)

doakan kami berdua selamat yer korang...

muaahhh untuk korang taw! hihi

3 comments:

pRincESs_N said...

Kak..brg2 tuk bobo da resdy sume..?

nuruljannah sukhri said...

Byk2 la berdoa suh bobo keluar cpt..sonot baca cite org dh dekat due ni..

JIVEBUMZ said...

pRincESs_N,
alhamdulillah barang2 bobo sume dah siap!

nuruljannah sukhri,
doa2 kan lah yer.. aminnn

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site