Friday, July 15, 2011

Risau

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ

Hari nie dah jumaat esok lak sabtu pastu ahad pastu isnin.. Aku dah mula keja..weee cepatnya.. Dah cukup 90 hari maka tamatlah cuti bersalin aku pheww

Serius aku blom rasa nak masuk keje lagi masih 50-50 coz my baby nie masih tak nak minum susu guna botol.. Risaunyeeee!

Dah puas aku dok latih dia dalam tempoh sebulan nie.. Kalo babah dia yang susukan guna botol nak pulak diminumnye.. Esya oi esya mama susah hati la camni.. Kesian kat kat mama nie sayang.. Hari2 perah susu untuk kamu nak oi.. Minumlah sayang nanti mama keje kamu lapar...huhu

Minggu depan kalo esya still tak nak terima botol jugak nampak gaya aku kene balik jugak menyusu dia.. Harap sangat semoga terbuka pintu hati esya untuk menerima botol.. Amin

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

9 comments:

atty's said...

insyallah masa kat umah pengasuh atau kt taska..selalunya anak2 nie pandai berdikari..mesti time tu esya kena gak pakai botol..

JIVEBUMZ said...

kak atty's,
harapnya macam tu la kak.. susah hati sy nak masuk keje nie :(

pRincESs_N said...

doa byk2 kak...hopefully kt uma BS nti esya pandai..

♥ Elin ♥ said...

hi slm perkenalan...

dulu ank sy pun x nak guna botle..bersusah payah nak kasi..asik tuka teat jer..
last sekali try NUK baru sara nak..

awk try lah nuk.x lama lagi nak keje tuh..sian awk nnti.

http://www.vanillacheze.com/2011/05/teat-nuk.html

JIVEBUMZ said...

pRincESs_N ,
hari2 doa N.. mudah2an terbuka pintu hati esya nak terima botol nanti.. hurm

♥ Elin ♥
NUK?? ok ok sy dah guguel td.. esok mau pegi cari la.. mudah2an berjayalah hendaknya..

♥ Elin ♥ said...

http://www.vanillacheze.com/2011/05/nuk-classic-anti-colic-teat.html

awk try lah...teat nih soft jer...
dulu sara mcm2 dah cuba..yg nih baru dia nak terus hisap..

JIVEBUMZ said...

♥ Elin ♥
oic trima kasih banyak yer... mesti cuba nie!

mekchu said...

mmg ada yg cakap kalo org lain yg bagi botol, baby nak minum sbb dia dah serasi dgn bau badan kita.. so kalau kita yg bg botol, sbb tu dia x nak

mekchu dulu bg mi-cah puting yg lembut.. putng avent tu keras.. mebbe esya dah masuk 6-7 bulan nnti ok pakai avent kot..

JIVEBUMZ said...

mekchu,
aah puting avent tu keras... tp sy dah try puting doctor baby yg kaler kuning tu.. lembut.. dia lagi la tak nak.. siap wekwekwek lagi kat sy.. tu yg bg avent balik.. minum jugak la walaupon tak byk.. pastu still nak nenen jugak.. nanges2 hadoiii risaunye saya kalo dia buat camtu kat pengasuh nanti.. mau pegi cari puting NUK plak la..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site