Wednesday, September 1, 2010

Berbuka puasa @ Rimba Klasik

Tarikh: 29 Ogos 2010 (Ahad)
Tempat: Rimba Klasik, Bandar Baru Bangi


Nie kisah ahad lepas weols berbuka puasa beramai2 kat restoran rimba klasik.. ini plan mak merta aku ler sebab dia dah bosan nak masak sesekali berbuka kat luar seronok jugak kan.. ate kami sume mengikut jelah.. best apa tak payah turun dapur masak :P


aku dan en bob pegi booking table dulu.. weols sampai dah jam 6 petang nasib baik ler ada lagi meja kosong.. tapi kat luar ler kat dalam tu jangan harap dah fenuhlah

kalo nak makan yang kat dalam tu kene la datang awal sket untuk booking.. weols tak kisah sangat dapat duduk luar lagi siyok banyak angin.. kat dalam tu macam sesak sket la..

kat sini ada disediakan makanan ala buffet.. satu kepala RM 25.. weols tak amek ala buffet tapi amek pakai order punya so boleh pilih nak makan apa secara sukahati :)


dorang nie cepat jer anta makanan.. lepas order 10 minit tak sampai setengah jam makanan dah siap dihidang..phewwwww awalnya sampai tergugat iman kami! huhu

en bob dan adik2nya..


ini antara menu yang diorder oleh mak mertua aku..


siakap 3 rasa


tom yam campur


sayuran


telur bistik


air ikut pada menu masing2.. aku punya air bandung tu ha


sambil2 amek gambar.. time nie aku dah tak malu dah nak snap pic keluarga mertua.. dorang pon dah mula paham "peel" menantu blogger dorang nih! hahaha

wan dan ayah


me dan mak


alip dan danial


izat dan ila ehem2

dapat makan memang tak henggat dunia punya.. selalu kalo kat umah mesti nak solat maghrib dulu baru belasah makan nasi tapi kat luar mana bleh tahan tengok lauk pauk depan mata.. haha habes licin tinggal kepala ikan siakap jer tu ha

berselera kami makan.. sesekali berbuka diluar bersama keluarga pon best jugak kan?

nampaknya tahun nie aku tak dapat berbuka puasa bersama keluarga kat perak nun.. hurm apakan daya.. tunggu puasa tahun depan la yer korang...

4 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..lame x mkn kt rimbun klasik ni...huhuh

mekchu said...

mmg klasik rimba tu.. mekchu ni tak bleh la tgk tomyam.. mesti terliur...

JIVEBUMZ said...

:: p R i n c E s S _ N ::
sedap gak kan makan kat situ..

mekchu,
erm tapi tom yam kat situ bese2 jer kat rosdet tomyam kg baru lagi best!

atty's said...

dekat dah ngn umah kty ..
air tu nampak sedapnya lah

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site